Feelgood

Bikini’s & Kites van Anja Janssen, uitgeverij Zomer & Keuning

Cover
Een vrolijke kleurrijke cover die door de zon, zee en het strand gelijk het vakantiegevoel bij me oproepen. De gesloten houding van zowel de vrouw als de man maakt me nieuwsgierig naar wat er aan de hand is. Kan niet wachten om daar achter te komen….

Het verhaal
Bo heeft besloten de bikinishop, op het strand van Domburg, na het overlijden van haar tante open te houden. Naast een vaste merken collectie ontwerpt ze zelf ook bikini’s, deze vallen goed in de smaak maar het is geen vetpot. Elke maand rondkomen is een uitdaging voor Bo en daar helpt de kitesurfschool die sinds afgelopen winter zijn deuren naast Bo haar shop heeft geopend zeker niet bij. De eigenaar heeft zelfs geprobeerd om de vergunning voor haar bikinishop tegen te houden. Gelukkig is dat niet gelukt en heeft Bo de deuren van haar strandhuisje waar haar shop in is gehuisvest weer kunnen openen. Wanneer Lars en Sanne haar shop binnenstappen valt Bo direct voor de aantrekkelijke kitesurfer. Al snel komt ze er achter dat Lars samen met zijn broer Harm eigenaar van de kitesurfschool is. De bohemien levensstijl van Bo en de zakelijke aanpak van Lars komen totaal niet met elkaar overeen, zou dit de vonk doven voordat er iets moois op kan bloeien tussen hun twee?

‘Schelpen knarsen onder mijn blote voeten, zand schuurt tussen mijn tenen tot het wordt weggespoeld door de zijdezachte streling van het water’.

Mijn mening
De schrijfstijl van Anja Janssen is heerlijk! Ze roept eigenlijk vrij snel het vakantiegevoel bij mij op en waan me daardoor aan het strand van Domburg. Maar al snel ontstaat er toch ook wat bewolking…..
Want Bo haar personage krijgt heel wat voor de kiezen en de auteur weet dit op zo’n manier neer te pennen dat ik zeker een traantje wegpink! Maar ook de frustratie die van het papier afspat wanneer Bo een ambtelijke brief ontvangt die ze maar even moet tekenen terwijl helemaal niet duidelijk wat er nu eigenlijk in die brief staat. Het doorzettingsvermogen van Bo roept zeker ook respect op! Hierdoor heeft de bewolking zeker niet de overhand hoor!
Dan het personage van Lars, tjonge jonge ik kreeg het enorm met hem te doen door zijn ongeluk en het gevolg daarvan. En dan zijn vader… Pfft de houding en het gedrag van die arrogante man is zo goed omschreven dat mijn nekharen overeind gaan staan.

De hobbels die Anja Bo en Lars laat nemen zijn niet ondenkbaar en die zouden zo maar in het echte leven bij iemand op zijn / haar pad kunnen komen. Gelukkig doven de vonken ondanks alles niet…

De auteur schrijft op zo’n manier dat ik me de situaties die de personages meemaken goed voor kan stellen! Daarnaast vind ik de humor van de auteur geweldig. Want wanneer de groep vrienden, waar Bo mee omgaat, tijdens een samenzijn ’s avonds op het strand rond een kampvuur weer eens het geblinddoekte kusspel doen en de wijze dit door Anja is weergegeven is zo hilarisch dat ik heb zitten schateren van het lachen! En dit was echt niet de enige keer:-)

‘Bikini’s & Kites’ is een heerlijke feelgood, het verhaal heeft me veel leesplezier gegeven. Ik heb ontzettend mee zitten leven met Bo en Lars bij alles wat ze mee hebben gemaakt. Het is echt een aanrader! Ik geef het dan ook 5 Sterren!