Feelgood Recensie

Slot erop van Lisanne Stam, uitgegeven door April Books

Cover

‘Slot erop’ heeft een hele liefelijke en vrolijke cover. Dit komt door het verliefde stel en door alle mooie gekleurde bloemen. De titel prikkelt mij waardoor ik het boek oppak om de achterkant te lezen, in de hoop dat ik daar al antwoorden op mijn vragen vind….Het verhaal

Giel was nog erg jong toen hij dacht de grote liefde van zijn leven te hebben gevonden. Helaas spatte die mooie zeepbel die hij in zijn gedachten had uiteen. Tegenwoordig moet hij veel doen maar ook laten om zijn reputatie als rokkenjager te veranderen. En vraagt hij zich af of ware liefde wel bestaat.Francien was smoorverliefd op Jay en dit was wederzijds. Het stel is inmiddels al jaren getrouwd wanneer Francien begint te merken dat ze aan de liefde tussen hun begint te twijfelen. Ze had altijd gedacht dat die liefde zo solide was als een rots maar hoeveel is er van die rots nog over?Francien is vriendin met Mirre en komt sinds jongs af aan bij haar familie over de vloer. Giel is geen vreemde voor haar. Wanneer Mirre vertelt dat Giel bezig is een huis op te knappen, biedt Francien aan om te helpen. Zij wil de rokkenjager wel helpen. En Giel? Die vindt het wel fijn wanneer Francien langs komt om te klussen. De twee denken dat ze elkaar heel goed kennen omdat ze samen zijn opgegroeid maar is dat wel zo? Al snel ontdekken Giel en Francien dat ze elkaar maar ook zichzelf niet zo goed kennen als ze denken. Langzaam ontdekken ze wie ze werkelijk zijn en blijkt de liefde dichter in de buurt te zijn dan ze ooit hadden verwacht.Mijn mening

Tijdens het lezen van ‘Slot erop’ vind ik in sommige gevallen de situatie wel voorspelbaar maar dit is voor mij totaal niet storend geweest. Dit komt door de meeslepende schrijfstijl van Lisanne Stam. Vanaf het begin leef ik met de personages mee maar kan ze af en toe ook wel een schop onder hun kont verkopen. Hahaha. Ook zit er eentje behoorlijk in mijn irritatiezone maar dit kan natuurlijk aan mij liggen. De auteur heeft de personages goed uitgewerkt. De wijze waarop de auteur Giel en Francien bewust heeft gemaakt van hun eigen levenslessen en daarbij een spiegel heeft voorgehouden heeft ze mooi gedaan. Dat de weg die ze hebben moeten bewandelen eentje is geweest dat met vallen en opstaan is gebeurd lijkt me een logische en een realistische. Zo gaat het immers ook in werkelijkheid. Genoten heb ik hoe Lisanne Stam de liefde in ‘Slot erop’ heeft laten opbloeien. Het heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar haar feelgood Strik erom die ze voor ‘Slot erop’ heeft geschreven.‘Slot erop’ krijgt van mij 4 sterren.