De Week van Feelgood Recensie

Luchtpost van Chantal Claassen, uitgegeven door Uitgeverij Zomer & Keuning

Cover

Op de toffe zomerse cover zie ik een vrouw op het strand staan die in de verte kijkt. Waar ze kijkt naar? Door de quote die onderaan op de cover staat word ik nog nieuwsgieriger, want die quote luidt als volgt:Terwijl Babs bouwt aan de casa kansloos, komt de liefde uit de lucht vallen.Liefde die uit de lucht komt vallen? Nou daar wil ik meer van weten!Het verhaal

Het geluk zit Babs niet mee. Haar relatie met Rogier is over. En of dat nog niet alles is, raakt ze haar baan kwijt waardoor ze binnen een week haar appartement moet verlaten. Met lood in haar schoenen vertelt ze dit aan haar ouders. De teleurstellende reactie die ze vooral van haar vader krijgt verbaasd haar niets. Dan ontvangt haar vader slecht nieuws want de projectleider die een vervallen hotel zou renoveren zegt de klus op het laatste moment af. Na veel vijven en zessen krijgt Babs de kans van haar vader om het hotel op te gaan knappen. Babs is helemaal blij, ook omdat ze voor de klus naar Hoek van Holland gaan. Het vervallen pand blijkt namelijk vlakbij Beachclub Esperanza te liggen. Babs kijkt er naar uit om weer dicht in de buurt van haar beste vriendin Chloe te zijn. Alleen de renovatie, hoe moet ze dit nu aanpakken? Eigenlijk heeft ze geen flauw idee. Ze wil dit gewoon supergoed doen waardoor ze eindelijk het respect van haar vader krijgt waar ze zo naar verlangt. Het begint het al goed (Not) want de aannemer loopt namelijk de kantjes eraf en geeft, meestal wanneer Babs hem belt, geen thuis. Gelukkig weet Benjamin, een van de eigenaren van de Beachclub, een oplossing en helpt Babs maar al te graag. Babs is erg op haar hoede voor deze vrouwenversierder, maar kan ze zijn avances wel weerstaan?Mijn mening

Wat heb ik genoten van de Beachclub Esperanzaserie! Alle drie delen zijn goed los van elkaar te lezen. Maar zoals ik altijd bij een serie zeg is het veel leuker om ze op volgorde te lezen. Chantal Claassen heeft mij absoluut met haar vlotte meeslepende schrijfstijl ingepakt. Ook haar humor vind ik zeer vermakelijk. Ik moest erg lachen om het woord Hittepetit. Het is lang geleden dat ik dat woord heb gehoord, laat staan gelezen maar ik wist gelijk wat ermee bedoeld werd.Wie ‘Flessenpost’ heeft gelezen weet dat Babs nogal van het opruimen en het schoonmaken is. Babs krijgt in ‘Luchtpost’ nogal wat uitdagingen voor haar kiezen en niet alleen met de renovatie….Met andere woorden, Babs komt zichzelf behoorlijk tegen, maar leert hierdoor ook een hoop. Erg mooi om te lezen hoe Babs zich ontwikkelt. Chantal Claassen heeft in deze feelgood voor mij een aantal herkenbare situaties beschreven waarvan één een behoorlijke bewustwording voor mij was. Ja, Chantal weet mij goed te raken met haar realistische onderwerpen en de wijze, waarop ze de emoties die daarbij horen, verwerkt in haar verhaal.Benjamin zijn personage is in mijn hart gekropen tjonge, tjonge wat heeft hij een …jeugd gehad. Hij zit zichzelf zo in de weg. Maar toch begint zijn dikke beschermende muur heel langzaam af te brokkelen. En die emoties die daarmee gepaard gaan, die zijn niet mals! Van een stoere Benjamin naar een Benjamin die zich kwetsbaar durft op te stellen, hou het dan maar eens droog!Chantal Claassen weet me enorm te ontroeren met de romantische afsluiting van de Beachclub Esperanzaserie!‘Luchtpost’ krijgt van mij 5 sterren.