Blogtour Recensie Thriller

Web van leugens van Johnny Bollé, uitgegeven door uitgeverij LetterRijn-Neckar

Cover

De cover vind ik door gekozen groene kleuren, de afbeelding en de vormgeving aantrekkelijk. De titel in combinatie met de vallende vrouw, daar kan ik naar bijven kijken! De titel ‘Web van leugens’ zegt genoeg maar niet hoe het web de leugens in elkaar heeft gesponnen….. Ik ben reuze benieuwd!Het verhaal

Acht jaar geleden heeft Madeline Pasquier haar geboortedorp Etouffant achter zich gelaten en heeft een nieuw leven opgebouwd in Bordeaux. Door het overlijden van haar moeder Isabelle moet Madeline terugkeren naar het Etouffant om de nalatenschap te regelen. Nadat Madeline is aangekomen in het dorp, vinden er vlak na elkaar een aantal moorden plaats. De inwoners van Etouffant doen ontzettend vervelend tegen Madeline en halen alles uit de kast om er voor te zorgen Madeline het dorp verlaat. Madeline daarentegen zoekt tegen alle berichten in, de enige en beste vriendin van haar moeder op. Cézanne is een beetje een vreemde vrouw, ze houdt zich verre van de dorpsbewoners en woont in een huisje gelegen in het bos. Cézanne vertelt aan Madeline dat ze denkt dat er vroeger iets is gebeurd waarbij Isabelle betrokken is geweest en dat dit de oorzaak is van alle ellende wat er nu allemaal in het dorp gebeurd. Cézanne bevestigt hiermee het vermoeden van Madeline. Al zal Madeline het hele dorp op zijn kop moeten zetten, ze zal hoe dan ook de waarheid boven tafel krijgen. Mijn mening

Dit is thriller nummer vier die ik van Johnny Bollé heb mogen lezen en recenseren. De drie eerdere thrillers hebben behoorlijk wat sterren van mij gekregen dus ik kan wel zeggen dat mijn verwachting hoog is van ‘Web van leugens’.‘Web van leugens’ heeft twee verhaallijnen. Een die in de laatste lentedagen van 1983 plaats vindt en vanuit de jonge Isabelle haar personage wordt verteld. De andere vindt in het heden plaats en wordt vanuit Madeline haar personage verteld. Johnny Bollé weet mij zo te fascineren met zijn verhaallijnen dat ik volledig zijn thriller ‘Web van leugens’ wordt ingezogen.De spanning is namelijk vanaf het begin goed voelbaar. En die spanning wordt in verschillende situaties behoorlijk op de spits gedreven. Het is niet raar dat verschillende personages in ‘Web van leugens’ bang zijn dat de waarheid boven tafel komt. Want wat vindt Madeline in de documenten van haar moeder Isabelle en wat valt er te zien op de foto’s van vroeger? Madeline krijgt in ieder geval uit diverse hoeken dreigende signalen dat ze Etouffant moet verlaten.De personages zijn door de auteur zoals altijd goed uitgewerkt. Johnny Bollé heeft realistische gebeurtenissen maar ook enorme heftige situaties voor zijn personages bedacht dat ik niet in de gaten heb ik van de spanning op mijn nagels zit te bijten. Het personage van de Isabelle vind ik intrigerend, hoe zij met bepaalde situaties om is gegaan, pfft. De auteur weet mij in ‘Web van leugens’ enorm te verrassen met wendingen in zijn thriller die ik absoluut niet had kunnen bedenken! ‘Web van leugens’ krijgt van mij 4,5 sterren.