Kinderboek Recensie

Hamley gaat op reis van Sandra J. Paul, uitgegeven door Uitgeverij Hamley Books

Cover

De cover van ‘Hamley gaat op reis’ ziet er kleurrijk en ontzettend vrolijk uit. Ik ben benieuwd welk avontuur het slimme zwarte katje Hamley dit keer gaat beleven.Het verhaal

Hamley spitst haar oortjes wanneer ze haar baasjes Viola, Betty en Henry over vakantie hoort praten. Ze gaan naar Hawaii en de honden mogen mee! Ze vraagt zich natuurlijk gelijk af of de katten ook meegaan maar al snel hoort ze dat die nooit mee op reis mogen. 
Hamley is het daar helemaal niet mee eens en begint gelijk klagelijk te miauwen. Tot haar verbazing stellen Betty en Viola voor om Hamley mee te nemen naar Hawaii, Henry bromt nog wat maar gaat het allemaal toch regelen. 

Zo belandt Hamley samen met de honden en hun baasjes in het zonovergoten Hawaii en maakt ze kennis met zon, zee en strand. Al snel raakt Hamley bevriend met de bijzondere en exotische dieren van Hawaii.Mijn mening

Wat ziet het boekje ‘Hamley gaat op reis’ er weer prachtig uit! In het boek staan, naast de kattenpootjes, hele mooie illustraties, ik kan daar echt van genieten!

Als het goed is, is dit alweer het 10e verhaal van Sandra J. Paul over het kleine zwarte katje Hamley met haar bijzondere gaven. Vanaf het eerste boekje heeft het magische katje Hamley mijn hart veroverd. Ik ben fan!

Hamley maakt veel bijzondere dingen mee en gaat graag op avontuur. Hamley haar baasjes krijgen veel aandacht en dat begint al gelijk op het vliegveld. En dat is natuurlijk niet zo vreemd want heb jij al weleens iemand gezien die een kat meeneemt op vakantie? Ik in ieder geval niet. 

‘Hamley gaat op reis’ is een heerlijk en leerzaam verhaaltje. Sandra J. Paul laat Hamley namelijk kennis maken met de dieren die in Hawaii wonen. En wie al eerder Hamley boekjes heeft gelezen weet dat dit katje veel vragen stelt….


‘Hamley gaat op reis’ krijgt van mij 3,5 sterren.