Recensie Thriller

Uitverkorenen van Jimmy Cams, uitgegeven door Phoenix Books

Cover
Wanneer ik de cover van ‘Uitverkorenen’ zie spreekt mij deze enorm aan. Deze legt namelijk bij mij de link met een erg bekende actiefilm. Ik hou daar wel van en ben daarom gelijk erg nieuwsgierig naar deze thriller van Jimmy Cams.

Het verhaal
Uitverkorenen speelt zich af in Noorwegen en heeft verschillende verhaallijnen. Deze verschillende verhaallijnen hebben allemaal hun eigen persoonlijke emotionele verhaal. Erik mist zijn moeder vreselijk en kan haar dood maar moeilijk een plekje geven. Aan zijn vader Dr. Olsen heeft hij totaal geen steun. Die heeft zich na de dood van zijn echtgenote gestort op zijn werk en wil maar een ding en dat is een oplossing vinden voor de vreselijke hersenziekte waaraan zijn geliefde is gestorven.Kolonel Christian Elden heeft veel aanzien totdat hij bij een persoonlijk drama zijn vrouw en dochter verliest. Hij raakt aan lager wal maar weet een weg terug te vechten. Hij pakt de kans die hem geboden wordt en gaat aan de slag om probleemjongeren uit hun moeilijke situatie te redden.

Arne groeit op in een afschuwelijk gezinssituatie waarin de drugs en armoede centraal staan. Hij weet wonder boven wonder zijn hoofd net boven water te houden. Totdat hij door alle ellende op het slechte pad terecht komt en hierdoor uiteindelijk in de gevangenis belandt. Erik is net op school wanneer er een aanval plaats vindt die door soldaten wordt uitgevoerd. Samen met zijn broer Thomas en een aantal vrienden gaan ze op zoek naar wat tot deze aanval heeft geleid en de reden die er achter ligt.Door dit onderzoek van Erik en zijn vrienden kruisen de wegen van alle personages elkaar. Soms staan ze recht tegenover elkaar en gaat het hard tegen hard. Maar soms vloeit er iets goeds uit voort. Ze komen er achter dat ze allemaal een link hebben met een nieuwe technologie. Door hun onderzoek komt naar boven dat een verschrikkelijke cocktail heeft geleid tot de aanval op Eriks school. De vraag is of het daarmee ophoudt….

Mijn mening

In de eerste hoofdstukken laat de auteur mij kennis maken met de verschillende hoofdpersonages. Ik lees de situaties waarin de personages zitten of de situaties die ze mee hebben gemaakt en uit omhoog krabbelen. Ik moet wel even wennen aan de schrijfstijl van Jimmy Cams en zijn verwijzingen bij elk hoofdstuk naar de Griekse mythologie. Ik kan de wijze waarop de auteur de verhaallijnen van de personages met elkaar heeft verweven waarderen. De personages zijn goed uitgediept en dit samen maakt ‘Uitverkorenen’ tot een gruwelijk spannende thriller waarbij telkens een klein stukje van de verborgen geheimen onthuld worden. Dit prikkelt mij enorm en ik vind het lastig om te moeten stoppen met lezen wanneer ik even iets anders moet doen. Wel vind ik sommige situaties wat onrealistisch en dat is maar goed ook. Want als ik de nieuwe ontwikkelde technologie realistisch in deze thriller zou vinden, zou dit eigenlijk afschuwelijk zijn. Al besef ik me ook goed dat met alle hedendaagse of toekomstige technologieën er niets uitgesloten moet worden. Maar hopen dat er nooit zo’n cocktail wordt ontwikkeld.En dan het einde! Mijn mond viel er van open. Ik dacht van: O nee dit kan toch niet waar zijn??

‘

Uitverkorenen’ krijgt van mij 4 sterren.