Jeugdboek Recensie

Mijn bizarre tante D van
 Annick Bardijn
, uitgegeven door Phoenix Books


Cover 

Voor deze cover zijn verschillende kleuren geel en de kleur zwart gebruikt. Drie wegrennende personen richting iets dat licht geeft en daarbij de titel ‘Mijn bizarre tante D’ roept een mysterieus gevoel bij me op….Het verhaal

Zoé baalt als een stekker wanneer ze van haar moeder hoort dat ze een week bij haar tante D moet gaan logeren. Zoé ziet echt de bui hangen en moppert hoe saai het wel niet gaat worden. Wanneer ze arriveren bij tante D haar huis aan de rand van een één of ander gehucht gaat er net een jongen (Arjun) weg. Die jongen zal ze vaker tegenkomen dan dat ze op dat moment kan bedenken.Zoé verveelt zich, ze kan niet appen met haar vriendin want is er geen WiFi in huis. Ze is alleen in huis en gaat op onderzoek uit. Tijdens haar onderzoek komt ze erachter dat tante D een geheime kamer heeft. Zoé ziet in die kamer verschillende dingen waardoor ze haar tante nog vreemder vindt. Want wat vindt haar tante D nu in vredesnaam interessant aan die graancirkels? Toch gaat Zoé samen met tante D en Arjun kijken bij een graancirkel en plotseling is tante D verdwenen! Als Arjun kort daarna een aantal personen ziet weet hij het zeker; het zijn de achtervolgers die eerder achter hem aan zaten. Zoé vindt het een bizarre situatie en wil alleen maar haar tante D terugvinden! Maar wie kunnen ze tijdens die zoektocht vertrouwen?Mijn mening

Wat een boeiend verhaal heeft Annick Bardijn geschreven. Zoals Zoé reageert wanneer ze hoort dat ze moet gaan logeren bij haar tante D die ze nauwelijks kent, begrijp ik goed. Natuurlijk blijft ze liever bij haar vriendin logeren maar helaas… Haar moeder is niet om te praten. Ik dacht gelijk wel van nou dat wordt een gezellige week. Een chagrijnige tiener die ergens moet logeren en dit niet wil. Maak je borst maar nat tante D!Gelukkig loopt het allemaal anders:-) Wat een avontuur laat de auteur Zoé meemaken. Annick Bardijn heeft in haar mysterieuze en spannende verhaal de onderwerpen vriendschap, samenwerking en intuïtie op een mooie wijze verwerkt. Ik ben er van overtuigd dat dit jong en oud aan zal spreken. Het verhaal heeft mij, zeker ook door de plezierige schrijfstijl, een aantal fijne leesuurtjes bezorgd.‘Mijn bizarre tante D’ krijgt van mij 4 sterren.