Verhalenbundel

Modderfukker van Theo van Rijn, uitgegeven door uitgeverij LetterRijn

Cover
Wie Theo van Rijn op sociale media volgt weet dat deze auteur graag op het bankje aan het kanaal zit. Hij observeert wat er allemaal gebeurt en wacht af of het observeren tot een actie gaat leiden… De mooie cover past dan ook absoluut bij dit zesde verhalenbundel. ‘Modderfukker’ bevat meer dan vijftig korte verhalen.

Verhalenbundel Modderfukker
In ‘Modderfukker’ staan niet alleen verhalen die Theo van Rijn heeft geschreven over zijn waarnemingen op het beroemde bankje aan het kanaal. Nee, zijn wandelingen met zijn leasehonden bezorgen hem ook de nodige avonturen, zijn bezoek aan de sportschool en alle andere alledaagse situaties geven de auteur inspiratie voor zijn korte verhalen. Wel heeft Theo er een handje van om deze behoorlijk aan te dikken. Daarnaast is de auteur fan van scherpzinnige woordgrappen, de broodnodige zelfspot en heeft hij heerlijke droge humor.

Mijn mening
Om nu per verhaaltje uit te lichten wat ik er van vind, het zijn meer vijftig hé, gaat me te ver. Wel kan ik zeggen dat ik van Theo van Rijn zijn korte verhalen genoten heb. Zijn advies om 2 verhaaltjes per dag te lezen is niet gelukt. Want eenmaal begonnen aan de humorvolle verhaaltjes maakt het wegleggen van ‘Modderfukker’ lastig.

Toch zijn er ook een aantal verhalen waarover ik me heb verwonderd totdat ik me besefte dat de auteur graag situaties aandikt. Tsss ik nam zijn verhaal even te serieus…Fantasie is Theo ook niet vreemd want zo geeft hij aan dat hij diepgaande gesprekken met zijn leasehond Bodhi voert, ja hoor vast 🙂 droom lekker verder…. Maar het zorgde wel voor een glimlach op mijn gezicht.

De auteur heeft ook een hele beeldende manier van schrijven. Het verhaal ‘Modderfukker’ heeft er voor gezorgd dat ik enorm heb zitten schateren van het lachen. Een hilarisch verhaal die voor menig hondenbezitter herkenbaar zal zijn. Ik ben zo blij dat onze hond Bas niet van water houdt…..

Veel leesplezier of kan ik beter zeggen lachplezier heb ik gehad tijdens het lezen van dit verhalenbundel.

Het verhalenbundel ‘Modderfukker’ krijgt van mij 4,5 Sterren.