Feelgood Recensie

Wie zonder zonde is van Emma Anna, uitgegeven door April Books

Cover
Door de zwarte cover springt de titel ‘Wie zonder zonde is’ direct in het oog! Ook de kleurrijke afbeeldingen in de hoeken vallen op deze zwarte ondergrond meer op. De cover vind ik erg mooi.

Het verhaal
Anna van 22 jaar woont bij haar zeer gelovige opa en oma, die haar ook hebben opgevoed. Anna probeert, naast haar werk, zo goed mogelijk voor haar ernstige zieke oma te zorgen. Daarnaast zoekt Anna natuurlijk samen met haar vriendinnen het nodige vertier. Anna houdt ervan om buitenhuis de grenzen op te zoeken, zeker wanneer het mannen betreft. Op de zondagen, ook na een avondje stappen met haar vriendinnen, bezoekt Anna trouw met haar opa en oma de saaie kerkdienst. Door de komst van een nieuwe priester weet Anna de weg naar de kerk makkelijker en vaker te vinden…..

Corneel heeft al jong zijn roeping gevoeld en is zijn hele leven celibatair. Als nieuwe priester in de gemeenschap ontmoet hij Anna en haar familie. De aantrekkingskracht die tussen hem en Anna brengen heel wat emoties met zich mee. Kan hij die zomaar negeren en zich houden aan de geloften die hij heeft afgelegd?

Mijn mening
Van auteur Emma Anna heb ik via de verschillende socials boeken langs zien komen. ‘Wie zonder zonde is’ is mijn kennismaking met het werk van deze auteur.

In ‘Wie zonder zonde is’ wordt door Emma Anna onder andere aandacht besteed aan mantelzorg en wat voor een belasting dit kan zijn. De opa van Anna zorgt ook veel voor zijn zieke vrouw maar hij vraagt en verwacht hierin ook veel van Anna. Die op haar beurt heel veel ballen in de lucht probeert te houden. Beiden helpen ze uit liefde, die ook voelbaar is, maar Emma Anna heeft er goed aangedaan om ook hun frustratie te beschrijven. Mantelzorg is niet niks en vraagt gewoon veel van de mantelzorgers.

De personages Anna en Corneel vind ik erg goed uitgewerkt. De ervaring die Anna heeft met mannen heeft er voor gezorgd dat ze eigenlijk niet echt in de liefde geloofd.
Toch zorgt de aantrekkingskracht die er tussen haar en Corneel is, dat ze steeds vaker in de kerk te vinden is. Corneel voelt de aantrekkingskracht ook maar worstelt enorm met zijn emoties gezien de beloften die hij als priester heeft gedaan.

Emma Anna beschrijft de opbloeiende liefde tussen Anna en Corneel prachtig. Het komt echt bij mij binnen, ik geniet ervan. De vraag die wel bij mij naar boven borrelt is: waarom moeten de hedendaagse priesters nog celibatair leven? Het celibaat is natuurlijk een hotitem in ‘Wie zonder zonde is’ hoe gaat Corneel hiermee om? De hobbels die Corneel en Anna moeten nemen zijn zo beschreven dat de spanningen voelbaar zijn. Het meest ontzet ben ik wanneer ik lees over wat Corneel doet. Ik wil verder niet in details treden om dat ik dan teveel verklap, maar het is echt niet van deze tijd!

De situaties die Emma Anna in ‘Wie zonder zonde is’ verwerkt heeft zijn actueel en op een realistische wijze geschreven. Het verhaal bevat romantische en spicy scenes maar ook heftige gebeurtenissen. Door de prettige schrijfstijl van de auteur leest ‘Wie zonder zonde is’ snel, ik vlieg door de hoofdstukken heen en voordat ik het weet sla ik het boek dicht.

‘Wie zonder zonde is’ krijgt van mij 5 Sterren.