Onder de aandacht Verhalenbundel

Verhalenbundel ‘Verraad’ uitgegeven door uitgeverij LetterRijn

Met veel belangstelling heb ik uitgekeken naar de verhalenbundel ‘Verraad’ dat onlangs is uitgegeven door uitgeverij LetterRijn. Ik breng dit boek dan ook graag bij jullie Onder de aandacht.

Verraad
‘Verraad’ is een prachtige boek waarin 25 korte maar o zo spannende verhalen zijn gebundeld. Deze verhalen zijn gekozen uit de inzendingen die door Uitgeverij LetterRijn zijn ontvangen voor hun jaarlijks terugkerende verhalenwedstrijd.

Zoals de titel van dit bundel al aangeeft is het onderwerp verraad. Dit komt dan in elk verhaal terug. De verhalen zijn heel divers, boeiend, verrassend en spannend. Door die diversiteit is, ondanks het onderwerp, geen enkel verhaal gelijk. Mensen zijn soms rare wezens en gaan wanneer het moet over lijken. Wraak kan ook bitterzoet zijn zeker bij een ontmaskering van verraad in welke vorm dan ook.

De verhalen in de bundel ‘Verraad’ zijn goed uitgewerkt waarvan heb ik genoten. Zeker ook van de vormen van verraad die er in verwerkt zijn. Ze zijn verrassend, boeiend, heftig en spannend. Wel spreekt het ene korte verhaal me meer aan dan een andere, maar dit is natuurlijk altijd persoonlijk. Wanneer je van korte verhalen houdt is ‘Verraad’ zeker een aanrader.

‘Verraad’ is gevuld met werk van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Houdt de namen van deze auteurs in de gaten want ik verwacht dat we zeker meer van hen gaan horen. Ik vind dat sommige verhalen ingrediënten hebben, die naar mijn mening uitgewerkt kunnen worden naar een ‘lang’ verhaal. Dus Angelique Suijdendorp, Karel Bedert, Lilian Steenvoorden, Kitty Huijbers, Theone Joostensz, Melina Ekic, Ellen Kusters, Carolijn Toren, Erik van der Velden, Gert-Jan van den Bemd, Marieke Jongejan, Gerry Neuray, Karin Bisschop, Alain De Lannoy, Michiel van den Berg, Theo-Henk Streng, Daniëlle Stege, Sietse Postma, Eveline van Dienst en Charlotte, ik ben benieuwd van wie van jullie ik als eerste een spannende thriller kan gaan lezen.

In ‘Verraad’ staan ook van een aantal korte verhalen van Rob Bakker, Franziska Weissenbacker, Bertina Mulder, Melissa Skaye en Luc Vos. Dit zullen voor lezers van de boeken die worden uitgegeven door Uitgeverij LetterRijn-Neckar geen onbekende namen zijn. Zij zijn uitgenodigd om voor dit bundel een kort verhaal te schrijven.

Aan ‘Verraad’ geef ik graag 4 Sterren.