Onder de aandacht

De thrillers van Arjan Alberts

Arjan Alberts
In het Utrechtse dorpje De Bilt zag Arjan in 1975 het levenslicht, opgroeien deed hij in Lopik. Het VWO volgde Arjan in de plaats Schoonhoven en was in die tijd een uitblinker in het hink-stap-springen. Hij heeft hier later tijdens de indoorkampioenschappen een bronzen medaille voor gewonnen! Arjan studeerde Rechten in Utrecht. Hij rondde de richtingen strafrecht en internationaal recht met goed gevolg af! Vanaf 2000 werkt Arjan voor het ministerie van justitie en Veiligheid, waar hij verantwoordelijk was voor een incidentenonderzoek naar de wantoestanden in gevangenissen en tbs-klinieken. Inmiddels is Arjan al een aantal jaar gevangenisdirecteur en hebben zijn ervaringen hem geïnspireerd tot een bloedstollende trilogie met Natan Z. in de hoofdrol!

Natan Z. => 2019
In dit eerste deel van de trilogie speelt seriemoordenaar Natan Z. een levensgevaarlijk spel met zijn sociotherapeute Suus de Bruyn. Natan Z. heeft acht moeders van jonge kinderen vermoord, deze vrouwen leden allemaal aan een ongeneeslijke ziekte. Door een fout door justitie komt Natan Z. waarschijnlijk eerder vrij. Zijn advocaat, Reinier de Graaf, komt tijdens het proces tot een gruwelijke ontdekking..….
Sociotherapeute Suus werkt op de afdeling waar Natan Z. vastzit en neemt levensgevaarlijke risico’s. Hannah, een bekende schrijfster en echtgenote van Reinier, werkt in de Franse Alpen aan haar nieuwe roman dat over Natan Z. gaat. In het afgelegen landhuis komt ze achter iets dat iedere voorstellingsvermogen te boven gaat!

Alex B. => 2020
Jurre van Loon, een jonge veelbelovende advocaat, wordt gevraagd om de beruchte seriemoordenaar Natan Z. te verdedigen. Een kans van zijn leven!
De ervaren sociologe Suus de Bruyn, die eerder met Natan Z. te maken heeft gehad, werkt op de zwaarst beveiligde TBS-afdeling van Nederland. Ze is goed in haar werk maar ze heeft ook een andere reden om dicht in de buurt van deze levensgevaarlijke TBS’ers te zijn. Ze zint namelijk op wraak!

Anna V => 2022
Na wat Suus de Bruyn allemaal mee heeft gemaakt wordt ze samen met haar gezin opgenomen in het getuigenbeschermingsprogramma. Haar leven gaat voorspoedig tot het verleden aan de deur klopt. Suus wordt geïntimideerd en onderdruk gezet en moet gaan werken in een TBS-kliniek om uit te gaan zoeken waar Natan Z. zich schuil houdt. Journaliste Esmee wil een coldcase over de mysterieuze dood van een jongen die 30 jaar geleden in een jeugdinstelling heeft plaatsgevonden onderzoeken. Ze komt er al snel achter dat deze moord in de doofpot is gestopt. Helaas ziet haar baas niets in deze zaak en wil dat Esmee integreert in een sekte dat onder leiding staat van een ene Zorkan. Esmee haar baas geeft aan dat in het oude klooster waar de sekte woonachtig is zaken gebeuren dat het daglicht niet kan verdragen…


Wat hebben deze psychologische thrillers, en dit geldt voor alle drie boeken afschuwelijk spannende verhalen, me tijdens en na het lezen ervan nog bezig gehouden! Zelfs onderweg op de fiets naar mijn werk hielden de personages uit deze boeken me bezig. De ene vraag na de andere vraag borrelde bij me op. Al fietsend kreeg ik natuurlijk geen antwoord op het verdere verloop van de verhalen…..Maar mijn fantasie ging wel met me op de loop en bedacht van allerlei wendingen voor het verhaal. Wat natuurlijk voor geen meter klopte.

De hoofdpersonages in alle drie verhalen zijn allemaal goed ontwikkeld en kloppen.
De gruwelijke en soms ook lugubere gebeurtenissen bezorgden me meerdere malen kippenvel!

Arjan Alberts heeft een overtuigende, meeslepende en manipulerende schrijfstijl. Hierdoor blijven de verhalen wanneer het boek uit is nog wel even spoken in je hoofd, dit geldt voor alle delen! Deze trilogie is dan ook een absolute aanrader. Dat er meer lezers zijn die net als ik van dit soort thrillers houden blijkt wel want Arjan heeft voor zijn adembenemende en gruwelijk spannende trilogie Natan Z. inmiddels al drie Thrillzone Awards gewonnen!

Trilogie Natan Z. is uitgegeven door ‘Xander uitgevers‘.