Recensie Thriller

Verzekerde toekomst van Anya van der Gracht, uitgegeven door Ellessy Crime

Cover
Mijn oog valt op deze cover door het enorme mes die de afgebeelde vrouw op haar rug houdt valt! De titel ‘Verzekerde toekomst’ roept gelijk vragen bij mij op!

Het verhaal
Door een dronken automobilist raakt Sam in een klap haar man Henk en hond Teddy kwijt. Door dit vreselijke ongeluk is de financiële zekerheid die Sam had, verdwenen. Ze moet het Utrechtse Grachtenpand waar ze zo fijn woont, op korte termijn verlaten. Door deze situatie ziet Sam maar een oplossing; namelijk een langdurige opsluiting in een gevangenis, want ze kan nergens anders terecht, maar hoe gaat ze dit realiseren……

Wanneer ze een man zijn hondje ziet mishandelen, wakkert dit in Sam haar donkere kant op. Wanneer er onrecht in haar nabije omgeving wordt gedaan, is het hek van de dam en neemt Sam op een gruwelijke wijze wraak op de dader. Het aantal moorden die ze pleegt lopen snel op. Sam haar toekomst in de gevangenis lijkt verzekert totdat ze Martin ontmoet.

Mijn mening
Nadat auteur Anya van der Gracht mij benaderde met het verzoek of ik haar thriller ‘Verzekerde toekomst’ wilde recenseren, had ze snel een positief antwoord van mij in haar inbox. Want de cover, de titel en de achterflap zijn zo uitnodigend dat ik dit graag wil doen.

Gelijk vanaf bladzijde één start deze thriller in alle heftigheid. Het is best wel even slikken en dit blijf ik doen bij hoe de auteur de gruwelijke moorden die Sam pleegt omschrijft. Is dit een reden om het boek aan de kant te leggen? Nee voor mij niet, ik wil alleen maar meer over Sam lezen! Want haar sporen laat ze op de plaats delict voldoende achter.

‘Dat mijn karakter niet fraai is, is vette pech. Van de andere kant bekeken, komt het me nu goed uit dat er zoveel kwaad in me zit.’

Sam haar personage is er een met twee gezichten. Aan een kant een gruwelijke seriemoordenaar en aan de andere kant een vrouw die vol met verdriet zit om het verlies van haar geliefde. Is Sam door dit verlies ineens zo veranderd? Of heeft ze haar donkere gedrag altijd verborgen weten te houden voor haar geliefde Henk? Stille wateren hebben ….. juist ja en dat is wat mij betreft ook wat voor Sam geld.

‘Zolang de zaken liepen zoals ik wilde, was er niets aan de hand. Zodra iemand tegen mijn mensen inging, brak de pleuris uit.’

Anya van der Gracht schrijft op een wijze dat ik het verhaal in gedachten voor me zie. Gelukkig ben ik ook bij machte om dit uit te schakelen want al die gruwelijke daden van Sam hoef ik niet in beelden voor me te zien. Het verhaal is vanuit de personage van Sam in een ik-vorm geschreven. De auteur weet met haar vlotte schrijfstijl mij absoluut vast te houden en blaast mij helemaal om ver met haar bedachte plottwist aan het einde van ‘Verzekerde toekomst’. En of die Toekomst verzekerd is? Daar kom je maar op een manier achter….Door het boek natuurlijk zelf te lezen!

‘Verzekerde toekomst’ van Anya van der Gracht krijgt van mij 3,5 Sterren.