Onder de aandacht Serie

De trilogie van Lara Reims!

In 2019 bracht Uitgeverij Hamley Books Sci-fi YA ‘Upgrade’ (Remi 1.0) en ‘Black-Out’ (Remi 2.0) van Lara Reims uit. Het blijken de eerste twee delen van een trilogie te zijn waarin hedendaagse en toekomstige technologieën een grote rol spelen, maar ook gadgets zijn niet vergeten. ‘Home’ (Remi 3.0), het laatste deel van de trilogie, lag een half jaar later op de plank, dus de ontknoping liet gelukkig niet lang op zich wachten.
Alle drie de hardcovers zien er prachtig uit, de afbeeldingen van de verschillende werelden zijn passend bij het deel waar het verhaal over gaat.

Upgrade (Remi 1.0)
‘Upgrade’ gaat over Remi, een jongen die zijn hele leven al vragen heeft omdat hij zich anders voelt dan anderen. Wanneer Remi denkt dat hij dichterbij de antwoorden op zijn vragen komt, ontploft zijn huis terwijl hij de tuin in komt lopen. Met zijn familie erin. Hij krijgt hulp en belandt van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld, een wereld waar de wetenschap de tijd ver vooruit is. Die mysterieuze omgeving, waar veel raadsels zijn en nog vele vragen moeten worden beantwoord, maar waar ook geweldige technologieën zijn, wordt het Creodroom genoemd. Remi krijgt nieuwe vrienden en de mogelijkheid om fantastische nieuwe dingen te leren. Hoe prachtig het allemaal ook klinkt, het verloopt niet allemaal gladjes. Remi zoekt naar de waarheid over zichzelf, en naar zijn familie. Remi maar ook zijn nieuwe vrienden komen zichzelf nog wel eens tegen, waarbij dilemma’s en worstelingen horen die verschillende emoties te weeg brengen!

Black-out (Remi 2.0)
In ‘Black-out’ probeert Remi nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen. Maar dan verdwijnt zijn beste vriend en raakt Remi betrokken bij geheimen van een ander. Dit weerhoudt hem er niet van om op zoek te gaan. Met hulp van de nieuwste uitvindingen komt Remi steeds dichterbij de waarheid over zijn verleden en over zichzelf. Maar slaagt hij erin om een spoor van zijn vriend te vinden?

Home (Remi 3.0)

Zoveel antwoorden, zoveel vragen, zoveel verdriet! En dan moet je ook nog examen doen en heeft je vriendin een nieuwe liefde! Dan ontdekt Remi de inzet van een conflict en zijn rol hierin…. Remi krijgt puzzelstukjes aangereikt, maar kan hij de gever ervan wel vertrouwen? Wat steeds duidelijker wordt is dat de toekomst van Creodroom verbonden is met de toekomst van Remi.

Lara Reims
De drie verhalen spraken me ontzettend aan en spreken me nog steeds aan! Waarom? Lara Reims heeft een hele aansprekende schrijfstijl waardoor ik in no time in het verhaal zit. Daarnaast bezit ze de kunst om op een realistische wijze de technologieën van nu en die van de toekomst in haar verhalen te verwerken. Als lezer wil je dan ook maar een ding en dat is zelf die technologie en gadgets gebruiken! Zelf zou ik een moord doen om die ‘glenzen’ te bemachtigen! Wat ‘glenzen’ zijn? Daar kun je alleen maar achter komen door de trilogie over Remi te lezen.