Recensie Serie Thriller

Het Woord van Luc Vos, uitgegeven door uitgeverij LetterRijn

Cover

Wat een fascinerende cover! Het roept gelijk vragen bij mij op, want ik zie raam met tralies, een kruis en in het midden de titel ‘Het Woord’. Het is een hele uitdaging om dit nieuwe deel in de serie Anne Verelst even aan de kant te leggen want ik wil eerst het boek uitlezen waarin ik nu bezig ben. Het verhaal

De ene na de andere jonge vrouw verdwijnt zomaar in het niets. De Antwerpse inspecteur wordt met haar team op deze zaak gezet. Anne Verelst is eigenlijk na een periode van rust nog maar net weer begonnen met werken. In haar hoofd poppen regelmatig de eerdere zaken op. Gelukkig leidt het werk af want dat vraagt ontzettend veel van Anne en haar team. Wanneer de onderzoeken tot niets leiden tast de politie in het duister waarom de vrouwen verdwenen zijn. De media begint lucht te krijgen van de situatie en schrijft steeds vaker over de verdwijningen. De onrust neemt toe in Antwerpen. Ze willen weten wie achter deze ontvoeringen zitten. Heeft de predikant en zijn vrouw, die overal in het centrum van Antwerpen staan te prediken, misschien iets gezien? Kunnen zij Anne Verelst en haar team misschien helpen?Mijn mening 

Sinds ik de eerste berichten langs zag komen zat ik vol smart te wachten op het moment dat het nieuwe deel ‘Het Woord’ in de Anne Verelst serie van Luc Vos uit zou komen! Van de twee eerdere delen in deze serie Paternoster en Zeven heb ik genoten. De verwachting voor ‘Het Woord’ is dan ook hoog.
Een ding weet ik al wel; de boeiende schrijfstijl van de auteur zal mij menig uurtjes leesplezier geven.Het personage van Anne Verelst is nog niet helemaal de oude wanneer ze begint aan de zaak van de verdwenen vrouwen. Anne haar naaste collega’s maken zich zorgen en houden Anne goed in de gaten. De keuze van de auteur om een wat kwetsbare Anne Verelst te laten zien in ‘Het Woord’ vind ik een goede. Want het maakt Anne een stuk menselijker. Want als inspecteur heeft ze al veel voor haar kiezen gekregen. Het aantal vrouwen die verdwijnen worden er alleen maar meer. Het team zet zich keihard in om de verdwenen vrouwen terug te vinden. Door de samenwerking, waardoor er ook veel van Anne wordt gevraagd, merk ik dat ze steeds sterker wordt. Dit vind ik fijn om te lezen.Daarnaast vind ik een aantal personages interessant maar ik moet wel geduld hebben. Van een aantal personages wordt door de auteur beetje bij beetje losgelaten waarom zo ze reageren zoals ze doen. Van een personage wordt dit lang geheim gehouden waardoor ik steeds meer de pest aan die persoon krijg. Ik geniet van de verschillende boeiende verhaallijnen, die goed met elkaar verweven zijn. En dan het plot, wat een heftige en een totaal onverwachte. Het is er eentje die ik niet snel zal vergeten.‘Het Woord’ krijgt van mij 4 sterren.