Meedogenloze Prins
Dark romance Recensie

Meedogenloze prins van Faith Summers, uitgeverij: Dutch Venture Publishing


‘Meedogenloze prins’ is het eerste deel van de dark syndicate, een maffia dark romance geschreven door Faith Summers. Dark syndicate is een serie en bestaat uit zes verhalen, die los van elkaar te lezen zijn.

Het verhaal
Drie dagen werd ze vermist toen de 12 jarige Massimo, een van haar vier zonen, zijn moeder Sariah Abriella D’Agostina dood in het water vond. Zelfmoord, van een klif gesprongen, werd er gezegd.
Giacomo, haar man was gebroken maar tijdens de begrafenis ontwaakt een vurige vlam in hem wanneer hij Ricardo Balesteri, zijn vroegere vriend en die van Saraih, naast Massimo ziet staan. Ricardo heeft er immers voor gezorgd dat zijn gezin alles heeft verloren en strooit nu bij de plechtigheid nog even wat extra zout in de wonden, intimideert en bedreigt hen. Een schietpartij wordt gelukkig voorkomen. Zo jong als Massimo is beseft hij dat alle ellende want hen is overkomen de schuld is van Ricardo Balesteri en doet hij zichzelf de belofte om hoe dan ook wraak te nemen…

Dan neemt het verhaal een sprong van 17 jaar en kom je terecht in het heden. Giacomo D’Agostina heeft door hard werken, samen met zijn zonen, een heel imperium opgebouwd. Massimo komt er achter dat Ricardo iets heeft gedaan waardoor hij wraak kan nemen. Onder druk laat hij Ricardo een contract tekenen waarin is opgenomen dat hij zijn dochter Emelia aan Massimo geeft. Emelia heeft geen andere keuze, ze is de schuldaflossing en een pion in Massimo’s plan om wraak te nemen op haar vader. Emelia vindt Massimo, ondanks zijn knappe verschijning en zijn doordringende blauwe ogen, bezitterig, wreed en gevaarlijk! Heeft ze daarin gelijk? Ze behoort hem toe, puur en onaangeroerd, eigendom van de duivel, haar maffiose man die voor gruwelijk daden zijn hand niet omdraait.

Mijn mening
Toen ik de cover van de ‘Meedogenloze prins’ voorbij zag komen en daarbij de woorden ‘Maffia dark romance’ heb ik een recensie-exemplaar aangevraagd.

Eerlijk is eerlijk, ik had wel een wat andere verwachting van het verhaal. Maar dat is mijn eigen onwetendheid. In de ‘Meedogenloze prins’ wordt de erotiek in combinatie met intimidatie en dominantie wel heel gedetailleerd beschreven. Voor de lezers die hier van houden zullen vast en zeker genieten en scoort dit verhaal vast hoog. Voor mij mogen die scenes meer onbeschreven blijven waardoor het wat spannender blijft. Voor mij mag er wat te raden vallen. Doordat die scenes allemaal zo gedetailleerd beschreven worden vond ik het af en toe dan ook best lastig om door te blijven lezen. Maar het verhaal gaat daar gelukkig niet alleen daarover.

Ik ben blij dat de Maffia een grote rol in het boek speelt waarbij moord en doodslag niet geschuwd wordt. Ik geniet dan ook van de in de puntjes omschreven gruweldaden die worden uitgevoerd door egoïstische en harde Massimo, de zijnen maar ook door hun vijanden. Wanneer er dan ook nog een verrassende wending volgt waardoor het verhaal nog meer op een erg spannende thriller lijkt, ben ik helemaal in mijn nopjes:-). De auteur Faith Summers maakt daardoor, maar ook door de romantiek die toch ook nog om de hoek komt kijken, veel goed. Ik geef de ‘Meedogenloze prins’ dan ook 3,5 Sterren!