De Week van

‘De week vol feelgoods van Jacodine van de Velde, Boek2Musch op bezoek bij Jacodine

Dan word je zomaar door de spontane Jacodine van de Velde uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de boekenbrunch die ze organiseerde voor haar nieuwe feelgood ‘Bij hoog en laag’.

Ze verraste mij hier enorm mee. Jacodine vertelde dat ze voor die dag nog een aantal booktokkers / boekstagrammers had uitgenodigd. Ik voelde me vereerd en reageerde gelijk dat ik dit heel erg leuk zou vinden. Ik stelde gelijk voor om de eerste ‘De week van…’ in 2024 voor al haar feelgoods te reserveren. Op dat moment wist ik nog niet dat Jacodine in Westkapelle woont en zij wist niet dat ik in de provincie Groningen woon. Oef dat was wel even slikken wat Zeeland-Groningen is wel even een afstand. Gelukkig hebben ze ook hotels in Zeeland….

Jacodine heeft ons enorm verwend! Gelijk nadat wij bij haar thuis waren gearriveerd kregen we een geweldige goodiebag. Naast haar prachtige nieuwe boek zaten er ook superleuke dingen en lekkernijen in, die uit Westerkapelle komen en die voorkomen in het verhaal ‘Bij hoog en laag’.
Jacodine heeft ons lekker laten smullen van de verschillende Zeeuwse lekkernijen. En een heerlijke soep, die ze volgens het recept van haar moeder heeft bereid. Dit recept staat zelfs in haar boek opgenomen, nou die ga ik zeker binnenkort een keer maken.

Na de brunch deden we een tof boekenspel waarvoor Jacodine zelfs een timer had ingesteld want anders hadden we het spel vast de hele middag gespeeld. Iedereen deed echt fanatiek mee aan het spel. De tijd vloog voorbij. Jacodine vertelde dat haar nieuwe feelgood in Westkapelle afspeelt en dat ze ons op een tour mee zou nemen langs alle locaties die ze in haar boek ‘Bij hoog en laag’ verwerkt heeft.

Naast auteur en gastvrouw is ze ook een geweldige gids. Nogmaals dank voor de uitnodiging Jacodine! Ik heb zeker genoten van ons weekend in Zeeland. Het was het eerste bezoek aan deze provincie maar het zal zeker niet de laatste zijn.

‘De week vol feelgoods van Jacodine van de Velde’ mag ik afsluiten met het organiseren van een winactie (hier komt een apart bericht voor). Ik wil Jacodine en Jen Minkman van Dutch Venture Publishing) hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van Jacodine haar nieuwe boek ‘Bij hoog en laag’.