De Week van Recensie Thriller

Zomeravond van Suzanne Vermeer, uitgegeven door A.W. Bruna uitgevers

Cover

De cover van ‘Zomeravond’ spreekt mij aan door een ondergaande zon, een mooie rotspartij en een vrouw die verkoeling in het mooie heldere water zoekt. Onder de titel staat een zin waardoor dit boek snel in mijn winkelmandje belandt! Want wees nu eerlijk wanneer je onderstaande zin leest, kun je dit boek toch niet laten liggen?Twaalf jaar geleden werd Laurens zusje vermoord. Nu moet ze bewijzen dat de man die hiervoor veroordeeld werd onschuldig is.Het verhaal

‘Zomeravond’ bestaat uit drie delen. In het eerste deel maken we kennis met Nadine Dubois, een journaliste die tevens true-crime podcast maakt. Nadine wordt benaderd door een advocaat van de gevangene Julien Fournier. Fournier zit, volgens zijn eigen zeggen al 12 jaar onschuldig vast.Het tweede deel van ‘Zomeravond’ begint met dat Lauren twaalf jaar geleden na een gebroken relatie weer thuis gaat wonen. Lauren komt er al gauw achter wat haar zusje heeft meegemaakt en waarom haar jongere zusje het uitdagende, stoere, vervelende en irritante gedrag vertoond. Om daar met haar zusje Celeste over te praten lukt niet want Celeste houdt de deur dicht. Wanneer het hele gezin voor een vakantie naar Frankrijk gaat weten ze niet welk onheil op hun pad komt…..In deel drie en het laatste deel van het verhaal gaan Nadine, Lauren en Gabriel terug naar Frankrijk om de waarheid te achterhalen wat er met Celeste is gebeurd.Mijn mening

De proloog en het eerste zeer korte hoofdstuk zet al gelijk een behoorlijke toon. Ik hoop dat dit zo door zet! Of ik dat kan beamen kan ik pas zeggen nadat ik ‘Zomeravond’ heb dichtgeslagen.
De personages zijn goed uitgediept. Ik vind Gabriel Baptiste de advocaat in het begin echt een arrogante kwast! Gelukkig draait dit bij en laat hij wat van zijn menselijke kant zien.
Lauren Martens, zus van Celeste, komt zeker in het begin over als een harde tante. Lauren heeft, als hulpofficier, zich in de afgelopen jaren volop haar werk gestort. Tijdens de zoektocht naar wat er met haar zus is gebeurd, laat ze zich van een kwetsbare kant laat zien.
Celeste Martens heeft een traumatische ervaring meegemaakt die haar op jonge leeftijd heeft getekend. Door te leven dat alles lang leve de lol is en ze uitdagende dingen doet waarbij ze vaak net tot of over het randje gaat waardoor ze bij haar dierbaren een schrik om het hart bezorgd.‘Zomeravond’ is voor mij echt een van de betere verhalen van Suzanne Vermeer. Het is spannend, boeiend en ook meeslepend. Ik heb er van genoten, ik hoop dat het volgende boek ook zo goed is.‘Zomeravond’ krijgt van mij 4,5 sterren.