Recensie Thriller

Wie adverteert een moord? van Agatha Christie, uitgegeven door uitgeverij Rainbow

Cover
Uitgeverij Rainbow heeft wederom een geweldige en schitterende hardcover met een van de verhalen van Agatha Christie uitgegeven. Dit keer het verhaal ‘Wie adverteert een moord?’. Ik vind het echt een collectors item.

Het verhaal
In het liefelijke dorpje Chipping Cleghorn was, net zoals op elke vrijdag, door Johnnie Butt de wekelijkse Chipping Cleghorn-Gazette bezorgd. De Gazette is het dorpskrantje met het plaatselijke nieuws, de familieberichten en de ingezonden stukken. Geliefd bij alle inwoners. Ook de kleine advertenties ontbreken niet en juist in die berichten wordt er een moord aangekondigd. De moord zal diezelfde avond om half zeven worden gepleegd in het huis van Miss Blacklock. De meeste dorpelingen geloven er niets van en doen het bericht af als een grap. Toch gaan er een aantal dorpsbewoners naar het huis van miss Blacklock, waar een moord zal worden gepleegd. Ze vinden het eigenlijk allemaal ongeloofwaardig en denken dat er niet gaat gebeuren totdat het licht uitvalt en er geweerschoten klinken….

Mijn mening
Toen ik de oproep van uitgeverij Rainbow las om tijdens de jaarwisseling mee te doen aan de Christiechallenge heb ik me daar zonder na te denken voor aangemeld. Het boek gelijk bestelt en deze was op tijd bij mij binnen maar de gouden enveloppe met de challenge liet helaas op zich wachten.

Agatha Christie is voor mij geen onbekende, voor wie eigenlijk wel? Ik heb al verschillende boeken van haar gelezen maar ik heb ook veel afleveringen met Miss Marple gekeken. Tijdens het lezen van ‘Wie adverteert een moord?’ zag ik een paar keer Miss Marple in gedachten voor me. Best wel een fijne toevoeging:-)

Dit keer speuren Inspecteur Graddock en zijn team naar de dader. Miss Marple is in dit verhaal wat minder aanwezig maar gelukkig speurt ze, onder een genot van een kopje thee, op de achtergrond wel mee.

In ‘Wie adverteert een moord?’ ontbreekt het niet aan personages. Zoals we van de auteur gewend zijn heeft ze de personages goed uitgewerkt. Het is wel even wennen aan al die typetjes maar doordat ze allemaal hun eigen eigenaardigheden hebben, heb ik al snel in gaten wie wie is. Zelf vind ik Mitzi met haar bijzondere gedrag wel grappig. Waarom? Omdat haar gedrag in sommige dingen tegenstrijdig is……

Het verhaal zit echt supergoed in elkaar. Verschillende keren dacht ik te weten wie de dader was maar wanneer ik dan weer een aantal bladzijden verder was had Agatha Christie die theorie al weer om zeep geholpen. Heerlijk om zo mee te puzzelen en dan met open mond de ontknoping lezen. Echt fenomenaal bedacht!

‘Wie adverteert een moord?’ krijgt van mij 4,5 sterren.