Recensie Thriller

Onheilspad van Vera van Beers, uitgegeven door De Crime Compagnie

Cover
Op de cover van het thrillerdebuut ‘Onheilspad’ van Vera van Beers zie ik 4 vrouwen via een pad die het bos inlopen. De quote “Ze wilden alleen maar naar huis…” weet mij gelijk zo te prikkelen dat ik eigenlijk gelijk wil beginnen in ‘Onheilspad’.

Het verhaal
Christel, Babette, Sandra en Suus zijn gezellig met z’n vieren naar een festival geweest. Om sneller thuis te zijn kiezen ze er voor om via een bospad te rijden. Al snel blijkt dit niet echt een goede beslissing, het pad wordt namelijk steeds smaller. Daarnaast is het ook nog eens pikkedonker in het bos. Christel, die rijdt, houdt het stuur krampachtig vast en is super geconcentreerd om de schade aan de auto te beperken. Dan zien ze een eindje verderop een auto staan. Die auto staat behoorlijk in de weg en Christel kan er met haar auto niet bij langs. Ze besluiten om een kijkje te gaan nemen maar dan doen ze een vreselijke ontdekking……

Wanneer ze na dit vreselijk avontuur thuis zijn, denken de vier vriendinnen dat ze veilig zijn. Maar niets is minder waar! Wat er in het bos is gebeurd blijft hen achtervolgen. Het houdt de vriendinnen erg bezig en de gemoederen lopen dan ook hoog op…..

Mijn mening
‘Onheilspad’ van Vera van Beers heeft mij aangenaam verrast. Ik vind het heerlijk wanneer een verhaal me zo inpalmt! En dat deed deze debuutthriller gelijk vanaf het eerste bladzijde. Want het begint namelijk met vier vrouwen in een auto op een donker bospad die steeds smaller wordt….. En natuurlijk gebeurt er dan wat, het is een thriller hé 🙂

‘Onheilspad’ bestaat uit twee verhaallijnen. Een van de vier vrouwen. De andere verhaallijn, waarover ik niet te veel wil vertellen, is op een bepaald moment ongelooflijk spannend.
Vera van Beers heeft een prettige schrijfstijl waardoor deze spannende thriller vlot weg leest. Het verhaal verslapt op geen enkel moment, het blijft me boeien. Wanneer een deel van de waarheid boven tafel komt is het zelfs angstaanjagend spannend!

De personages zijn goed uitgewerkt. Naast Christel haar personage springt het personage van Suus er voor mij uit. In het begin van het verhaal kwam ze bij mij een beetje bleu over. Maar wanneer zij op onderzoek uitgaat met een grote kans dat ze betrapt wordt stel ik mijn mening gelijk bij! Wat een durfal, ze heeft meer moed dan dat ik had verwacht.

En het einde van ‘Onheilspad’? Die heeft mij omver geblazen! Zo totaal anders dan dat ik had verwacht. Wanneer je als auteur zo’n thrillerdebuut weet te schrijven, dan belooft dit veel voor de toekomst. Mijn complimenten.

‘Onheilspad’ krijgt van mij 4 Sterren.