Recensie Thriller

Onvoorspelbaar van Lois Blommestein, uitgegeven door Brave New Books

Cover
De covers die de thrillers van Lois Blommestein hebben, prikkelen mij altijd. Zo ook deze van de thriller ‘Onvoorspelbaar’. Want er staat een schaars geklede vrouw met de handen op haar rug gebonden met haar gezicht naar de muur. Het roept gelijk vragen bij mij op.

Het verhaal
Rechercheur Nichel Frany is bezig met zijn collega’s om een pooiernetwerk op te rollen maar dan gaat het ontzettend mis! Nichel raakt daarbij levensgevaarlijk gewond en ligt in coma.
De daders zijn erg kwaad over de actie van de politie en zinnen op wraak.
Nichel zijn dochter Kaylee is erg verdrietig en boos over wat er met haar vader is gebeurd. Ze gedraagt zich behoorlijk onbezonnen en komt daardoor in de handen van de pooiers terecht……
Zal het de politie lukken om dit keer wel geslaagde arrestaties te verrichten en Kaylee redden?

Mijn mening
Van Lois Blommestein heb ik inmiddels al meerdere thrillers gelezen. Daardoor weet ik dat zij altijd pittige en actuele onderwerpen in haar verhalen verwerkt. Haar schrijfstijl leest vlot weg alleen dit keer komt het verhaal ‘Onvoorspelbaar’ enorm bij mij binnen.

De hoofdpersonage heeft namelijk dezelfde naam als mijn dochter en wat die hoofdpersonage allemaal mee moet maken….. Afschuwelijk gewoon! Het verdriet en de angst van Kaylee kun je als lezer echt niet omheen want die is echt voelbaar. Toch bewonder ik de wilskracht van Kaylee want ze laat de moed niet zakken…. Ik merk wel dat ik moeite heb met het lezen van ‘Onvoorspelbaar’ door het gebruik van de naam Kaylee. De emoties komen hierdoor wat meer binnen.

Daarnaast zijn de personages van de pooiers enorme vreselijke beesten en zorgt hun gedrag ervoor dat ik af en toe van woede het bloed naar mijn wangen voel stijgen.
‘Onvoorspelbaar’ is een realistisch verhaal en ik ben niet anders van Lois Blommestein gewend dat zij gebeurtenissen pittig beschrijft. Voor mij, zoals eerder aangegeven, kostte het lezen van deze thriller meer moeite.

‘Onvoorspelbaar’ krijgt van mij 3,5 Sterren.