Blogtour Jeugdboek Recensie

Dropped van Bieke Vanlaeken, uitgegeven door Phoenix Books

Cover
Voor degene die mij een beetje kent weet dat ik van natuurfoto’s hou. Dus deze cover waar de zee en strand op te zien is vind ik dan ook schitterend. Dit is alleen niet waarom ik dit boek in de winkel op zou pakken want de titel ‘Dropped’ roept toch gelijk vraagtekens op. Snel verder lezen waar het verhaal gaat…

Het verhaal
Naar Tsalwelwesi! De 9 jongeren hebben geen idee waar het ligt maar ze hebben er voor gekozen om er naar toe te gaan. Alleen het vliegtuig zal de bestemming Tsalwelwesi nooit bereiken. Ze komen terecht op een onbewoond eiland en gaan daar natuurlijk op onderzoek uit. Maar dan gebeuren er vreemde dingen waar ze antwoorden op proberen te vinden. Die antwoorden….. vinden ze niet, het wordt alleen maar mysterieuzer.

Mijn mening
Tijdens het lezen van ‘Dropped’ van Bieke Vanlaeken weet ik lang niet wat ik van dit verhaal vind. Het verhaal boeit me aan een kant wel maar er is iets waardoor ik er niet superenthousiast over ben. Ik kan niet precies aangegeven waar dit nu precies aan ligt. Wel vind ik het een bijzonder verhaal waardoor het me zeker nieuwsgierig maakt naar het einde ervan.

Bieke Vanlaeken heeft een prettige schrijfstijl en leest makkelijk. In ‘Dropped’ zijn emoties zoals wantrouwen, kwetsbaarheid, angst, schuldgevoel en hobbels die het liefdespad met zich meebrengen door de auteur verwerkt. Deze gevoelens zullen zeker voor de lezers herkenbaar zijn. Wat ik heel mooi vind is hoe de samenwerking tussen sommige personages zich ontwikkelt.

Het einde van ‘Dropped’ is zo anders dat ik had verwacht en ik merk dat ik er moeite mee heb. Het verhaal zit wel goed in elkaar maar is voor mij door het einde te ongeloofwaardig.

‘Dropped’ krijgt van mij 3 Sterren.