Fantasy Recensie

De leerling van de heks van K.T. Sterling, uitgegeven door uitgeverij Hamley Books

Cover
Door de zwarte achtergrond knalt de bloem in paarstinten bij van de cover af. De gouden letters die voor de titel ‘De leerling van de heks’ en de auteursnaam K.T. Sterling maken dat deze prachtige hardcover een lust is voor het oog!

‘De leerling van de heks’ is een moderne hervertelling van het sprookje Rapunzel.

Het verhaal
Gek wordt Rozella ervan dat ze van de heks Corrighane niets mag vragen. Het enige wat ze mag is elke dag met magie bezig zijn. Ze moet oefenen, oefenen en nog eens oefenen, de druk is hoog. Wanneer ze dan een keer vraagt wat niet over magie, kruiden of spreuken gaat legt de heks met haar blik haar gelijk het zwijgen op. Gelukkig kan ze haar ei wel wat kwijt bij Lex, de pratende kat die vaak bij haar in de buurt is. Op een dag ziet Rozella in dat ze in een leugen leeft. Ze beraamt een plan en weet met de kat Lex te ontsnappen. Maar al snel merkt ze dat ze wordt gevolgd, door iets demonisch……

Mijn mening
Deze novelle ‘De leerling van de heks’ van K.T. Sterling is het tweede deel uit de driedelige reeks ‘Dochters van Fae’. Voor mij is ‘De leerling van de heks’ het eerste deel dat ik uit deze serie lees en is naar mijn mening goed als een stand alone te lezen.

Door deze moderne hervertelling van het sprookje Rapunzel moet ik even in mijn geheugen graven hoe het sprookje Rapunzel ook al weer gaat. Al snel besluit ik te gaan lezen in ‘De leerling van de heks’ want om nu te lang bij stil te blijven staan bij het originele sprookje…..

De auteur heeft een fijne schrijfstijl waardoor het verhaal makkelijk wegleest. Vanaf de proloog is het verhaal gelijk boeiend. K.T. Sterling weet de mysterieuze gebeurtenissen in ‘De leerling van de heks’ zo te beschrijven dat ze mijn fantasie zo prikkelt dat mijn verbeeldingskracht en inlevingsgevoel tijdens dit verhaal helemaal met me op de loop gaat… Soms is dat heel erg fijn maar in dit verhaal maakt het bij bepaalde demonische situaties wel erg spannend! De magie spat van het papier af!

Deze heerlijke fantasierijke novelle heeft mij erg nieuwsgierig gemaakt naar het eerste deel in deze driedelige reeks. Ik ga ‘De lot van de Roos’ dan ook zeker lezen.

‘De leerling van de heks’ krijgt van mij 4 Sterren.