Recensie Roman

Duik in het heden van Rina Stam, uitgegeven door Boeken van Rina

Cover
Een vrouw, in dit geval Flora, ligt op de bank met een glas wijn en denkt na….De afbeelding past heel goed bij het heden en spreekt mij aan. Wat ik heel erg mooi vind is dat onderaan op deze cover de gekleurde blaadjes terugkomen die ook op de cover van het eerste deel van deze trilogie staan.

Het verhaal
Flora hoopt na alle jaren nog steeds op de prins op het witte paard. Tot nu toe is er geen enkele man gebleven en daar baalt ze van. Ze gaat bij zichzelf te rade en beseft dat het mislukken van haar relaties voor het grootste deel aan haar zelf ligt. Dat besef komt wel even bij haar binnen. Ze vraagt zich af of ze bindings- of verlatingsangst heeft. Flora besluit om in haar verleden te duiken om zo bij de kern te komen waar het probleem met betrekking tot het hebben van een relatie is ontstaan. Door dit proces kan ze het verleden loslaten en loskomen van blokkades en onverwerkte gebeurtenissen uit haar jeugd. Dan ontmoet Flora Diederik en ze weet het zeker dat een relatie met hem een gezonde liefdesrelatie wordt. Vol passie en vol vertrouwen duikt Flora in dit nieuwe liefdesavontuur.

Mijn mening
Allereerst wil ik Rina Stam heel erg bedanken dat ze mij heeft gevraagd om een korte recensie te schrijven voor op de achterflap van het boek ‘Duik in het heden’. Ik voel me hierdoor zeer vereerd!

In ‘Duik in het heden’ worstelt Flora met het hebben van relaties. Door haar bezoek aan Jamanca, een reïncarnatietherapeut, krijgt Flora het advies om te veranderen. Wil ze veranderen dan moet Flora met zichzelf aan de slag wat ze dan ook doet.

Flora pakt haar oude dagboeken van vroeger en bekijkt haar oude fotoalbums. Hierdoor wordt Flora enigszins wakker geschud en houdt ze zichzelf een spiegel voor. Het is één van de mooie boodschappen die Rina in dit verhaal heeft verwerkt.

Door de vlotte en plezierige schrijfstijl neemt Rina Stam me mee in het veranderproces van Flora, die net zoals in het dagelijkse leven van jou en mij niet zonder slag of stoot verloopt. Wanneer Flora haar veranderproces goed doorloopt en daarnaast goed naar haar intuïtie luistert denk ik dat ze een liefdevolle relatie krijgt. Daar wil ik graag achterkomen en kijk dan ook uit naar het laatste deel van de trilogie ‘Dans in de toekomst!’

‘Duik in het heden’ krijgt van mij 4 Sterren.