Recensie Thriller

Fatale prikkels van Sterre Carron, uitgegeven door Phoenix Books

Cover
Wanneer de natuur de overhand heeft op een cover of afbeelding is, heeft het gelijk mijn aandacht. Op de cover van Fatale prikkels komt dit erg naar voren, tenminste dat vind ik;-) Een huisje in de natuur en daar kan ik van alles bij bedenken. Zeker omdat het een Rani Diaz thriller van Sterre Carron is! Ik heb al diverse thrillers van Sterre mogen lezen en mijn verwachting is hoog…..

Het verhaal
Na een besluit te hebben genomen rijdt Marthe terug naar huis waar ze haar vriend levenloos vindt. Bij Marthe borrelt er een unheimlich gevoel op. Wat is hier aan de hand, waar zijn haar dochtertjes? Ze loopt richting de trap om naar de slaapkamertjes van de meisjes te gaan. Dan slaat de schrik om haar hart want er staat een vreemde man op de trap. Wegwezen dat is het eerste wat in haar opkomt. Zal het Marthe lukken om tijdig hulp te halen of…..

Met een onderbezetting in haar team wordt Rani Diaz op deze zaak gezet. Rani heeft een heel fijn en toegewijd team en die zetten zich altijd maximaal in om een zaak op te lossen. Wanneer ze op de plaats delict aankomen treffen ze daar een situatie wat alle verbeelding overtreft. Het team is dan ook behoorlijk aangeslagen. Wanneer kort daarop nog een beestachtige moord wordt gepleegd slaat de onrust binnen het team toch wat toe. Het aantal slachtoffers groeit en Rani en haar team kunnen nog geen verbinding vinden tussen de slachtoffers. Is er dan toch sprake van willekeur? Lukt het hen om de gewelddadige dader te ontmaskeren voordat er nieuwe slachtoffers vallen? Het wordt een race tegen de klok…..

Mijn mening
Ik had het kunnen weten! ‘Fatale prikkels’ is een pittige thriller en daarmee heeft Sterre Carron aan mijn verwachtingen voldaan.

In ‘Fatale prikkels’ komen gelijk in het begin gruwelijke situaties voor. Deze zijn zo heftig dat ik wel even heb moeten slikken en ik ben als ervaren thrillerlezer toch wel wat gewend. Ondanks die heftigheid en gruwelijkheden is het geen reden om het boek aan de kant te leggen. Nee hoor ik lees door want ik zit ondanks dat ik nog maar net begonnen ben in ‘Fatale prikkels’ gelijk goed in het verhaal. Dit is ook een kunst van deze auteur, ze weet haar verhaal op zijn wijze te verpakken dat deze gelijk onder mijn huid kruipt.

Het verhaal ‘Fatale prikkels’ is opgedeeld in twee verhaallijnen. Een wordt door de dader verteld en de ander door Rani en haar team. Een tijdje vond ik twee personages verdacht, de ene keer dacht ik dat de ene het had gedaan en de andere keer dacht ik, nee toch niet het moet toch die andere zijn. Ik vermoed dat Sterre dit expres doet en er van geniet om haar lezers zo op het verkeerde been te zetten. Wat ik dan ook wel heel goed kan begrijpen. Er is immers niets aan wanneer ik gelijk in het begin zou weten wie de dader is.

Rani haar personage vind ik ook weer erg goed uitgediept. Ik vind het altijd mooi om te lezen wanneer de auteur in haar thriller zaken verwerkt die herkenbaar zijn. Hierdoor worden haar personages zo menselijk want het zijn gebeurtenissen die zowel jij als ik mee kunnen maken. Dit keer is het Rani die duidelijk haar grenzen moet aangeven, dit vindt ze moeilijk en ze komt zichzelf daarbij tegen. Ze maakt een duidelijke keuze maar of iedereen daar blij mee is…..

Sterre heeft aan ‘Fatale prikkels’ een plot meegegeven waar je U tegen zegt! Echt superheftig, bloedstollend en adembenemend. Ik moest er echt een diepe zucht van laten en het verhaal was toen nog niet uit! Van deze Rani-Diaz thriller heb ik weer erg genoten en kijk alvast stiekem uit naar de volgende.

‘Fatale prikkels’ krijgt van mij 5 Sterren.