Kinderboek Recensie

Hamley in de magische bibliotheek van Sandra J. Paul, uitgegeven door 
Uitgeverij Hamley Books 


Cover
Rondvliegende blaadjes, stapels boeken en naar binnenschijnende volle maan en Hamley zit er parmantig tussen. De titel verklapt dat Hamley in de magische bibliotheek zit. Maar wat is er dan zo magisch?

Het verhaal
Wanneer Mama Kat aan Hamley vertelt dat ze met haar mensenbaasje Betty mee mag naar de bibliotheek vindt Hamley dit erg spannend. Want ze is nog nooit in een bibliotheek geweest. Mama Kat haar oren doen pijn want zoals gebruikelijk stelt Hamley natuurlijk gelijk een wereld aan vragen….
Wanneer kort na het bezoek van Hamley aan de bibliotheek, het volle maan is neemt Mama Kat Hamley mee. Ze maakt kennis met de zwarte bibliotheekkat Odin. Wanneer ze bij de bibliotheek aankomen treffen ze daar niet alleen Odin. Alle magische zwarte katten, die net zoals Hamley, begrijpen wat mensen zeggen komen tijdens volle maan bij elkaar. Hamley is benieuwd wat ze in de bibliotheek gaan doen. Zouden de magische zwarte katten een geheim hebben?

Mijn mening
Wat een heerlijk katje is Hamley toch. Altijd vol vragen en altijd in voor een avontuur. Als kattenvrouwtje lees ik heel graag de superleuke en boeiende verhaaltjes over het soms ondeugende maar bijzondere katje. Want dat is Hamley zeker. De kleine ondeugd weet me elke keer weer te vertederen. Tijdens het lezen van Hamley haar avonturen, waaraan prachtige illustraties zijn toegevoegd, zit ik regelmatig met een glimlach op mijn gezicht. Het is echt genieten en ik kan niet wachten om deze verhaaltjes voor te gaan lezen aan mijn kleinzoon. Al zal ik daar nog even geduld voor moeten hebben….Van Sandra J. Paul heb ik al veel boeken in verschillende genre’s mogen lezen en elke keer blijft ze me verrassen. Zo ook weer met de avonturen van Hamley.

‘Hamley in de magische bibliotheek’ krijgt van mij 4 Sterren.