Recensie Thriller

Droog water van Maxime Paredis, uitgegeven door Phoenix Books

Cover
Op de cover staat in het midden in een gele balk het woord Droog en daaronder Water. Vanaf de balk naar de onderkant zie je in het water een weerspiegeling van een jonge vrouw. Boven de gele balk staat de naam van de auteur en zie je daarboven de benen (tot halverwege het bovenbeen) van de jonge vrouw die een rok draagt. Het oogt zeer mysterieus…..

Het verhaal
Een ongemarkeerde enveloppe zet de wereld van Alexandra en Lars op zijn kop. Naast dat er krantenknipsels van recent gepleegde moorden in de enveloppe zitten vindt Alexandra een polaroidfoto van Andrea, haar jongere zusje in de enveloppe. Wat wordt er met de inhoud van deze enveloppe bedoeld? Wat hebben twee recente moorden met het ongeluk van Andrea te maken. Zij is acht jaar geleden tijdens een schooluitje immers verdronken. Wat wordt hier door de anonieme afzender gesuggereerd?

Het mening
Maxime Paredis weet met het begin van zijn thriller ‘Droog water’ me gelijk te boeien. Want natuurlijk is de ongemarkeerde enveloppe, de krantenknipsels en de polaroidfoto van Andrea interessant en roepen natuurlijk niet alleen bij Alexandra en Lars vragen op maar ook bij mij. Eigenlijk wel logisch toch….Maar snel verder lezen.

De politie wordt erbij gehaald maar het gesprek dat ze met de politie hebben, geeft Lars en Alexandra niet echt een hoopvol gevoel. Hierdoor gaan ze zonder medeweten van de politie zelf op onderzoek uit. Met gevaar voor eigen leven.

Alle personages in deze thriller zijn goed uitgewerkt. Wel heb ik met Alexandra af en toe moeite. Hoe ze op enig moment met haar beste vriendin omgaat vind ik niet kunnen. Maar ook hoe ze haar ogen sluit in bepaalde situaties vind ik af en toe wel onrealistisch. Gelukkig maakt ze wel een ontwikkeling door maar realiseert zich toch dingen te laat vind ik.

‘Droog water’ heeft een aantal gruwelijke spannende situaties waardoor mijn aandacht, zeker ook door de vlotte schrijfstijl van de auteur, voor deze thriller niet verslapt. Ik zit helemaal op het puntje van mijn stoel tijdens het lezen van het bloedstollende einde…

‘Droog water’ krijgt van mij 3,5 Sterren.