Onder de aandacht Special

Onder de aandacht => SPECIAL

Wie mijn Boek2Musch site bezoekt of mijn socials volgt heeft zeker een aantal recensies over de thrillers die geschreven zijn door Lois Blommestein gezien. De hoogste tijd om eens nader kennis te maken met deze thrillerauteur!

Wie is => Lois Blommestein
Ik ben Lois Blommestein, 33 jaar en woon samen met mijn man, 2 zoons en 4 katten. Ik schrijf al verhalen sinds mijn dertiende en dat zijn vooral thriller verhalen maar ik heb ook een fantasie verhaal geschreven. 

Keuzemomentje:
Koffie of thee
Thee
Bier of wijn
Wijn
Zoet of hartig
Hartig
Winter of herfst
Winter
Zomer of lente
Zomer
Instagram of TikTok
Instagram
Lezen of schrijven
Schrijven
Netflix of naar de film
Naar de film
E-reader of papieren boek
Papieren boek
Wandelen of hardlopen
Hardlopen
Bos of zee
Zee
Review schrijven of review ontvangen
Review ontvangen
Lekker shoppen of met een goed boek op de bank
Met een goed boek op de bank

Wil je nog een aantal trefwoorden toevoegen die absoluut bij jou horen?
Muziekliefhebber, geduldig, thrillerschrijver/lezer, film/serie liefhebber.

Je hebt een dag gepland om te schrijven, hoe ziet die dag er dan uit?
Ik begin ’s morgens vroeg na mijn ontbijt en zet nog een kopje thee. De muziek gaat aan voor op de achtergrond en dan begin ik te schrijven. Na een uurtje schrijven, neem ik vaak even pauze.

En lukt het je dan ook altijd om op zo’n dag productief te zijn?
Ja, als ik echt alle tijd heb kan ik zeker twee hoofdstukken schrijven, soms wel meer.

Hoe ziet jouw ultieme schrijfomgeving eruit om zo productief mogelijk te zijn?
Ik moet wel achtergrondgeluiden hebben, al is het van de tv of de muziek. Ik schrijf meestal aan de eettafel. Ik hoef niet per se ergens anders te zijn om productief te zijn, thuis is het goed om te schrijven.  

Hoe bepaal je het onderwerp van je verhaal? Bedenk je dit voordat je gaat schrijven of krijg je de inspiratie al schrijvende?
Ik begin met een idee, maar dan wel met een maatschappelijk probleem zoals huiselijk geweld of misbruik. Ja, vaak krijg ik schrijvende de inspiratie, of als ik ergens naartoe ga of ik hoor iets op het nieuws. Soms heb ik een levende droom en dan gebruik ik dat ook als inspiratie.

Wie of wat heeft jou ertoe gezet om verhalen te gaan schrijven?
Ik begon op vrij jonge leeftijd ook veel te lezen en ik wilde mijn eigen verhaal gaan schrijven, op mijn manier en dat vond ik zo fijn om te doen dat ik dat ben blijven doen.  

Wanneer je het laatste woord hebt geschreven van je manuscript en je het naar je uitgever hebt verstuurd voor de eerste review. Kun je het dan loslaten of blijf je ermee bezig totdat je feedback hebt ontvangen van je uitgever?
Ja, ik blijf er dan toch wel mee bezig zijn. Vooral met de vraag: is het goed genoeg? Moet ik er nog veel aan sleutelen?

Hoe ziet je leven eruit wanneer je niet aan het schrijven bent?
Ik ben momenteel met zwangerschapsverlof. Onze tweede zoon is 1 juli geboren en we hebben nog een zoon van bijna 19 maanden. Het zijn drukke tijden en als ik een gaatje heb, wil ik wel gaan lezen/schrijven, maar ons gezin staat nu op nummer één.  

Stel dat:
Je wordt uitgenodigd door de grootste bibliotheek van de wereld om er een kijkje te komen nemen. In deze bibliotheek staan duizenden en duizenden boeken. De verrassing is dat jij een boek uit mag zoeken en mee mag nemen. Welk boek kies je dan uit en waarom?
Een boek dat ik al eerder heb gelezen, maar het is mij altijd bijgebleven: Vermist van Chevy Stevens. In Nederland heeft zij weinig bekendheid gekregen en dat vind ik niet terecht. Ik vind dat iedere thrillerliefhebber haar boeken zou moeten lezen. Ze zijn spannend, rauw en het kunnen zomaar waargebeurde verhalen zijn.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt en waarom heb je deze uitgekozen? En is dit laatste boek van je favoriete schrijver? Zo nee wie is je favoriete schrijver en waarom?
Het laatste boek dat ik gelezen heb is De Schaduwman van Helen Fields. Ja, deze auteur staat wel bij mijn favorieten, maar de boeken van Karin Slaughter zijn mijn favoriet. Zij schrijft hele goede verhalen.

Welke boeken liggen op je TBR en welke pak je als volgende op?
Echt te veel om op te noemen, maar ik heb helaas nu weinig tijd om te lezen. Ik wil heel graag het volgende boek van Steve Cavanagh lezen en ook van Chris Carter.

Heb je alweer idee voor een nieuw verhaal?
Jazeker! In mijn twee zwangerschappen heb ik veel ideeën opgedaan en al een deel van deze manuscripten geschreven, waaronder het derde deel van de Gedraag je trilogie en een losse thriller.

Wat shop jij het liefste en waar?
Vroeger shopte ik vaak dvd’s en boeken, tegenwoordig vind ik het leuk om kleding/speelgoed te kopen voor de jongens. Het verschilt heel erg waar ik shop, maar het meeste gaat (sorry) wel online.

Gaat je voorkeur uit naar een sportieve wintervakantie, een stedentrip of lig je liever in de zon op het strand?
Als ik nu zou mogen kiezen, zou ik wel op wintersport willen. Ik keek er altijd naar uit om weer te kunnen skiën, de leuke sfeer en de gezelligheid, maar een cocktail drinken op het strand sla ik niet af.

Welke vraag heb ik niet gesteld maar die had ik wel moeten stellen?
Of ik nog doelen heb in de toekomst?

Wat is dan het antwoord op die vraag?
Mijn droom is om van mijn boeken een film of serie te gaan maken, waar ik dan zelf ook mee aan mag doen door het schrijven van het scenario. Ik krijg vaak te horen dat mijn verhalen daar goed voor zijn, maar dan moet ik wel een producent vinden die dat ook zou willen doen.

Lois Blommestein heeft mij na dit interview verrast want ze heeft een thriller naar keuze beschikbaar gesteld voor een winactie. Hoe gaaf is dat! Voor die winactie volgt binnenkort een apart bericht. Op de foto staan alle thrillers die Lois Blommestein tot nu toe heeft geschreven.

Lois, super dank je wel hiervoor en natuurlijk voor je openheid en deelname aan het interview!

De aangekondigde winactie heeft inmiddels plaatsgevonden en de winnaar is bekend gemaakt.