Onder de aandacht

De thrillertrilogie van Nina Verheij

Op de basisschool schreef de in 1984 geboren Nina Verheij al graag verhalen maar raakte die passie enigszins kwijt door het studeren. Daarna ging ze aan de slag als online markerteer totdat ze besloot in 2016 het roer om te gooien want het schrijven bleef toch wel kriebelen. Haar whodunit ‘Fatale keuzes’ het eerste deel van de thrillertrilogie ontstond tijdens haar 2,5 maand durende rondreis door Australië. Haar passie voor het schrijven was weer helemaal terug. Nina besloot in 2019 haar eigen bedrijf BackWords op te richten. Een bedrijf waar online schrijflessen kunnen worden gevolgd. Nina haar eerste whodunit ‘Fatale keuzes’ is met Geheugenspel en Blinde Wraak uitgegroeid tot een succesvolle thriller trilogie waarvan het eerste deel in het Frans is vertaald en in Frankrijk zal worden uitgebracht. Dan kan een Engelse versie eigenlijk niet achterblijven hoor ik je denken. Nou die komt er ook aan……..dus is het de hoogste tijd om via deze rubriek aandacht aan deze thrillertrilogie te geven!

Fatale keuzes => 2019
Wanneer politiestagiaire Emily Gagliardi verneemt dat haar huisgenote Lisa het contact met haar criminele vader wil herstellen, stelt zij zich terughoudend op. Lisa heeft immers niet voor niets ruim twintig jaar geen contact meer gehad met haar vader, die een gewelddadig verleden heeft. Alleen Emily’s nieuwsgierigheid wint het van de voorgenomen terughoudendheid. Dan gebeurt er een drama! Terwijl collega’s van Emily druk bezig zijn met het uitzoeken wat er allemaal is gebeurd gaat Emily aan de slag met een cold case. Een vrouw heeft schijnbaar zelfmoord gepleegd… Emily duikt voortvarend in het dossier en met resultaat. Maar is Emily wel zo blij met dit resultaat dat blijkbaar verband heeft met haar eigen leven? Welke consequenties hebben haar keuzes?

Geheugenspel => 2020
Veel vragen spoken door Emily Gagliardi haar hoofd sinds ze weet dat de moord op haar vader door iemand is bekend die het niet heeft gedaan! Emily wil maar een ding en erachter komen wie de werkelijke dader is. Dit houdt in dat ze moet samenwerken met Paul, de oude partner van haar vader. Lastig vindt ze dat, want ze weet nog steeds niet zeker of ze hem wel kan vertrouwen. Zou ze dit kunnen zonder dat haar geweten haar in de weg komt te zitten? Emily probeert samen met Paul uit te zoeken hoe de laatste uren van haar vader zijn verlopen. De vraag is of het hen wel gaat lukken aangezien dit al 21 jaar geleden is…

Blinde wraak => 2021
Op een doodnormale ochtend, althans zo lijkt het, ontdekt rechercheur Emily Gagliardi het lichaam van een vrouw bij haar op het plat dak. Nadat ze van de eerste schrik is bekomen ziet Emily dat de vrouw is geblinddoekt. Door de weegschaal en een zwaard weet Emily gelijk dat ze Vrouwe Justitia moet uitbeelden. Emily kent de dode vrouw op haar dak niet. Emily ontdekt dat het wat te maken heeft met een seriemoordenaar die in 1990 gearresteerd is. Maar wat zijn de overeenkomsten tussen de misdaden van nu en die van de jaren negentig? En waarom is de vrouw uitgerekend op het dak van Emily neergelegd?

Mijn mening
Sinds mijn eerste kennismaking met het thrillerdebuut ‘Fatale Keuzes’ van Nina Verheij ben ik gecharmeerd van Nina haar vlotte en intrigerende schrijfstijl en uitgewerkte personages. Haar hoofdpersonage Emily gaat een enorme ontwikkeling door in deze thriller trilogie.

Voor Fatale keuzes, Geheugenspel en Blinde wraak heeft Nina Verheij zulke complexe gebeurtenissen bedacht waardoor Emily het best zwaar heeft en zichzelf meer dan eens tegenkomt. Maar ze blijft onderzoekend en vasthoudend, een echte doorzetter dus. Maar het is ook iemand die last van haar geweten heeft. Dit maakt dat Emily haar personage voor mij realistischer en menselijker wordt. Al heb ik het af en toe best wel even met haar te doen, zijn er ook momenten dat ik haar wel even door elkaar wil schudden. Nina heeft mij bij elk deel het verhaal ingezogen en het kostte me dan ook wel wat moeite om er van los te komen. Er loopt namelijk door deze thrillertrilogie een pittige verhaallijn.

Toen ik in 2019 het eerste deel ‘Fatale keuzes’ las moest ik een jaar wachten op deel 2 en daarna nog een jaar op het laatste deel. Was het, het wachten waard? Ja absoluut! Maar als ik mag kiezen…….zou ik deze gruwelijke trilogie zeker achter elkaar willen lezen!

Deze thrillertrilogie is uitgegeven door Hamley Books.