Feelgood Recensie

Dokters, Diva’s en Driftbuien van Cynthia v/d Velde, uitgegeven door Uitgeverij Hamley Books

Cover
Op de cover zie ik een zomers tafereeltje, nou voor een deel dan 🙂 Een paar vrouwenbenen, een strandlaken, bal, hoed en spulletjes voor kinderen om in het zand te spelen. Ik krijg zelf zin in de zon, strand en zee wanneer ik er naar kijk! Totdat ik de titel Dokters, Diva’s en Driftbuien lees…..Mijn verwachting van deze feelgood wordt gelijk bijgesteld, ik kan niet wachten om er in te beginnen!

Het verhaal
Sjoukje loopt eigenlijk al een tijdje met een vervelend gevoel rond. Het saaie dorp waar ze woont brengt haar niets en de relatie met Robbie? Maakt die haar wel gelukkig? Wanneer hij haar ten huwelijk vraagt weet Sjoukje het zeker, trouwen gaat ze niet….Halsoverkop vertrekt Sjoukje naar Ibiza, ze kan daar namelijk als nanny aan de slag. Ze gaat zorgen voor de drie kinderen van Lillian en Stephan La Vender. Sjoukje vindt dit best spannend om bij haar jeugdidool te werken.

In het begin gaat alles voorspoedig tot dat Sjoukje kennis maakt de driftbuien van de kinderen en ook met de bijzondere eisen van Lillian en Stephan. Sjoukje loopt ook wel tegen haar eigen lompheid aan waardoor ze met enige regelmaat contact heeft met de onweerstaanbare en slimme dokter Jesse.

Mijn mening
Wat een geweldige feelgooddebuut heeft Cynthia v/d Velde met ‘Dokters, Diva’s en Driftbuien’ geschreven! Het leven van Sjoukje in een saai dorp en in een evenzo saaie relatie dat ze door laat kabbelen. Totdat Robbie haar ten huwelijk vraagt.Het was net het extra duwtje die zij nodig had en voor zichzelf kiest. Gelukkig!

Ondanks dat Sjoukje definitief nog geen besluit had genomen of ze op het zonnige Ibiza wel of niet aan de slag zou gaan als nanny, was dit een prachtige uitweg om alles achter zich te laten…. Wat Sjoukje dan ook doet.

Sjoukje haar personage vind ik prima uitgewerkt. In het begin dacht ik wel even waar gaat dit verhaal naar toe maar dit duurde erg kort. Want het verhaal kreeg al vrij snel een verrassende wending. Aan de slag als nanny voor drie kinderen van je jeugdidool, hoe gaaf en hoe spannend is dat….

Ik merk duidelijk dat de auteur weet hoe zij met kinderen om moet gaan. Sjoukje weet hoe zij namelijk om moet gaan met de driftbuien van Bowie, het divagedrag van Lola en hoe zij moet reageren wanneer de jongste Lionel weer eens onhandig bezig is geweest en zich heeft bezeerd. Maar ook de duidelijkheid die Sjoukje richting de ouders geeft wie het zeggenschap over de kinderen heeft wanneer de ouders er niet zijn, komt uit de ervaring van de auteur uit haar eigen werk met kinderen.

De hilarische wijze waarop Cynthia van de Velde het eten van een ijsje door de drie kinderen weet te omschrijven maakt dat ik in de lach schiet! Dit is zo herkenbaar. Het in de lach schieten doe ik met enige regelmaat tijdens het lezen van deze romantische feelgood. Want romantiek ontbreekt natuurlijk niet in ‘Dokters, Diva’s en Driftbuien’, die natuurlijk ook gepaard gaan met de nodige dilemma’s, aannames en onzekerheden.

De auteur heeft een schrijfstijl die beeldend is en heerlijk wegleest.Genoten heb ik dan ook van ‘Dokters, Diva’s en Driftbuien’ het eerste deel uit de serie ‘Nanny op wereldreis’. Hopelijk laat de auteur ons niet te lang wachten op Boek 2 want ik wil heel graag verder lezen hoe het verder met Sjoukje gaat.

‘Dokters, Diva’s en Driftbuien’ krijgt van mij 4,5 Sterren.