Cozy Thriller Recensie Roman

De regels van het spel van Marijke Verhoeven, uitgegeven door De Crime Compagnie

Wauw wat een cover heeft ‘De regels van het spel’ van Marijke Verhoeven! Die springt gelijk in het oog door de prachtige kleuren die zijn gebruikt. Een ding is zeker, om dit boek kun je echt niet heen.

Het verhaal
In ‘De regels van het spel’ staat het ABBA-tributeconcert centraal. Tess is als eventmanager onverwachts alleen voor het organiseren van dit concert komen te staan. Ze krijgt met de knappe maar o zo bemoeizuchtige chef-kok Daniel te maken, die haar wel even vertelt hoe zij haar werk moet gaan doen.
De schoonzus van Daniel, Lotta, leeft sinds ze haar man Thomas door een ongeluk is verloren een teruggetrokken bestaan. Ze probeert als kunstenares haar werk te verkopen maar dit gaat niet echt voorspoedig. Dan wordt ze gevraagd om voor een veiling een portret te maken van de Zweedse popgroep. Lotta twijfelt of dit wel gaat lukken in de korte tijd die er nog is voordat het concert plaats gaat vinden. Toch neemt ze de opdracht aan. Zal dit de doorbraak in de kunstwereld voor Lotta kunnen betekenen?
En lukt het Mia om het allerliefste wat ze doet, namelijk zingen op een podium, dit in Denemarken te doen? Of zal die ene foute beslissing die ze gemaakt heeft haar ook in Denemarken achtervolgen? Mia kruipt helemaal uit haar schulp en geniet volop. Dan beseft ze zich dat haar succes door sociale media is gedeeld….

Mijn mening
In de roman ‘De regels van het spel’ heeft Marijke Verhoeven naast heerlijke humor en romantische scenes ook spannende gebeurtenissen toegevoegd. Wat mij betreft een prima keuze! Ik hou er van.

De personages van Tess, Lotta en Mia vind ik goed uitgediept en hun verhaallijnen zijn goed met elkaar verbonden. Persoonlijk vind ik wat Tess allemaal meemaakt op het romantische vlak het leukste om te lezen. De onderhuidse spanning, het ongemak en de vlinders heeft de auteur zo beschreven dat deze voor mij voelbaar zijn.

Daarnaast krijgen zowel Tess, Lotta en Mia, naast de romantische situaties, alledrie met vervelende gebeurtenissen te maken. Ook hier weet Marijke met haar gedetailleerde schrijfstijl het gevoel van afschuw, machteloosheid, ontzetting, argwaan en boosheid bij me op te roepen. Vooral de ongewenste situatie die Mia mee moet maken maakt me boos. Mijn man vraagt wat er in vredesnaam aan de hand is zo zit ik te mopperen. Hij heeft me namelijk alleen nog maar horen zingen…

Zingen? Ja zingen want de auteur heeft in ‘De regels van het spel’ stukjes uit songteksten van ABBA verwerkt. Nu ben ik geen rasechte ABBA fan maar de liedjes vind ik wel erg leuk en ik ken ze goed genoeg om ze te zingen. ‘De regels van het spel’ van Marijke Verhoeven is een vlot lezend verhaal waar ik volop van heb genoten.

Ik geef het boek dan ook graag 4,5 Sterren.