Recensie Thriller

Saint Tropez van Kiki van Dijk, uitgegeven door Xander uitgevers

Cover
Naast een dame met een mooie hoed op laat de cover mooie huizen en de voorkant van prachtige jachten zien. Maar niet alleen op de cover want wanneer ik het boek open sla zie ik de afbeelding wederom maar zonder de dame. Nu zijn de jachten nog meer te zien, ik zou er zo wel aan boord willen stappen….

Het verhaal
De van Nederlandse afkomstige Sylvie runt met succes al enige jaren een chique restaurant In Saint Tropez. Zo goed dat ze op een gewilde locatie een nieuw pand krijgt. Zelfs Netflix heeft zich bij haar gemeld, ze willen een documentaire met haar maken. Maar zo vanuit het niets keert het tij want ze wordt van ernstige corruptie beschuldigd. Zowel haar reputatie en restaurant zijn in gevaar.
Wanneer haar punctuele dochter niet op komt dagen bij een afspraak en is verdwenen weet Sylvie het zeker: Iemand heeft het op haar gezin gemunt. Ze gaat op zoek naar antwoorden en stuit hierdoor op geheimen. Die geheimen leiden terug naar de studentenopstand van 1968…..

Mijn mening
‘Saint Tropez’ begint erg sterk vind ik maar zwakt daarna wel wat af. Maakt het dat het verhaal daarom niet spannend is? Nee dat vind ik niet. Het boek heeft 2 boeiende verhaallijnen. Een begint in 1968 in Parijs tijdens de studentenopstand en de andere in Saint-Tropez in 2022.

Sylvie haar personage is goed uitgewerkt. Door alles wat er om haar heen gebeurd beseft ze zich dat er maar een ding het belangrijkste is en dat is haar gezin. De geheimen uit het heden en verleden leveren spannende gebeurtenissen op. Over het waarom tast Sylvie lang in het duister maar gelukkig biedt de journalist Xavi een helpende hand.

De vlotte schrijfstijl van Kiki van Dijk leest als een tierelier, hierdoor heb ik het verhaal binnen twee uurtjes uit. Wel vind ik het jammer dat ik een paar ongeloofwaardige dingen heb gelezen. Ik had echt zoiets van hé? Wat? Dit meen je toch niet! Deze kan ik helaas niet benoemen want dan ben ik aan spoileren. Al met al is de thriller ‘Saint-Tropez’ een fijn tussendoortje waar ik me goed mee vermaakt heb. Het is zeker een aanrader voor de thrillerliefhebbers van de Suzanne Vermeer en Linda van Rijn.

‘Saint-Tropez’ geef ik 3,5 Sterren.