Recensie Thriller

Wij hebben een geheimpje van Mariska Noordeloos, uitgegeven door uitgeverij Keytree

Cover
Een kapotte teddybeer, de titel ‘Wij hebben een geheimpje en de subtitel ‘Een vrouw van een pedofiel vertelt’ heeft iets geheimzinnigs en spannends waardoor deze psychologische thriller mijn belangstelling wekt.

Het verhaal
Wanneer op een nacht de ramen van het prachtige huis van het alom gewaardeerde stel Remon en Marianne Verhoeve worden ingegooid weten ze niet wat hen overkomt. Woedende buren staan voor de deur en ze beschuldigen Remon van pedofilie! De politie wordt gebeld en Remon wordt meegenomen naar het politiebureau. Marianne snapt er niets van, ze heeft toch altijd goed voor de buurtkinderen gezorgd? Ze komt als snel in een hel terecht. Want ze wordt het dorp uitgejaagd waardoor ze alles verliest wat haar lief is….Marianne laat het er niet bij zitten en gaat op onderzoek uit. Wanneer Marianne in contact komt met de ex-vrouw van Remon vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Wat best onrust en twijfel veroorzaakt bij Marianne. Kan ze alle geheimen onder de mantel der liefde bedekken of heeft ze andere prioriteiten?

Mijn mening
Ik val maar gelijk met de deur in huis. Wat komen er in deze psychologische thriller heftige, bizarre, vreselijke en afschuwelijke gebeurtenissen voor! Nu was mijn verwachting al wel dat dit geen makkelijke thriller zou zijn om te lezen maar dat het zo erg zou zijn…

Het is zeker van toegevoegde waarde dat Mariska Noordeloos in haar voorwoord vertelt hoe ze er op is gekomen om deze thriller te schrijven. Hoewel het begin van dit verhaal in 2016 is ontstaan, is het boek ‘Wij hebben een geheimpje’ pas in 2023 gereed om te worden uitgegeven.

Welke ouder is niet bang dat hun kind door een vreemde wordt meegenomen, wat wordt aangedaan en daardoor getraumatiseerd is voor het leven.

Waarschuwen doen ouders hun kinderen allemaal maar de pedofielen zijn wel zo gehaaid dat ze het vertrouwen van de kinderen gemakkelijk kunnen wekken, zo ook in dit verhaal.

Pedofilie is een zwaar beladen onderwerp en lijkt me dan ook niet makkelijk om dit in een verhaal te verwerken. Om dit boek te schrijven heb je moed en lef nodig en dat heeft deze auteur!
Naast pedofilie verwerkt de auteur in ‘Wij hebben een geheimpje’ meer lastige onderwerpen die nog steeds dagelijks in onze maatschappij voorkomen. Al met al heb ik tijdens het lezen verschillende keren mijn kokhals neigingen moeten onderdrukken, diep moeten zuchten om mijn boosheid te laten zakken en ook zeker mijn tranen moeten drogen!

‘Wij hebben een geheimpje’ van Mariska Noordeloos ontneemt wel door de vreselijke situaties, maar ook door het missen van een goede redactionele slag, voor een deel mijn leesplezier. De auteur heeft wel een vlotte schrijfstijl maar ik ben behoorlijk aangedaan door dit boek waardoor het lezen ervan me veel moeite kost. Sterk en bijzonder vind ik de ontknoping van deze psychologische thriller, eentje die echt wel even bij mij is blijven hangen. Ik heb respect voor Mariska Noordeloos dat ze ‘Wij hebben een geheimpje’ heeft geschreven.

‘Wij hebben een geheimpje’ krijgt van mij 2,5 Sterren.