Onder de aandacht Thriller

Mijn waarheid van Sandra J. Paul

Wanneer je regelmatige bezoeker van mijn site of socials bent dan klinkt de naam Hamley Books je vast en zeker bekend in de oren. De oprichter van Hamley Books is de bezige bij Sandra J. Paul. Vreemd is het dan ook niet dat Hamley Books er voor heeft gekozen om het boek Hartslag geschreven door Sandra J. Paul als eerste boek uit te geven. Het is bekend dat er nog vele boeken zijn gevolgd en zullen volgen.

Wie het werk van Sandra J. Paul kent weet dat zij kinder-, jeugd- en thrillers schrijft. Ik heb al veel van haar boeken mogen lezen en voor mij springt er een van Sandra haar boeken er bovenuit. En dat verhaal verdient na mijn mening een plekje in dit rubriek ‘Onder de aandacht’. Waarom? Omdat het omkeerboek ‘Mijn waarheid’ namelijk een heel bijzonder boek is.

Tot nu toe is ‘Mijn waarheid’ het enige omkeerboek dat ik ken en ik ben benieuwd of dit de enige blijft. Voor mij is ‘Mijn waarheid’ uniek en origineel boek waarvan de waarheid in het midden van het boek is opgenomen. De ene kant van het boek begint met verhaal van Elias en wanneer ik het boek omkeer begint verhaal met die van Nathan. Wat een dilemma! Ik weet nog heel goed dat ik het heel lastig vond om een keuze te maken. Want welk verhaal moest ik nu als eerste lezen…

Na veel wikken en wegen kies ik ervoor om Elias zijn verhaal als eerste te lezen. Waarom? Elias zijn intro triggert mij enorm. Ik ben benieuwd of hij er alles aan zal doen om zijn onschuld te bewijzen. Kan hij mij zo overtuigen dat ik Nathan als moordenaar aanwijs? Of is Nathan zo overtuigend dat ik toch vind dat Elias moordenaar is?
De personages van Elias, Nathan en Nathalie zijn gedetailleerd en goed uitgewerkt. Door de overtuigende en meeslepende schrijfstijl van Sandra leef ik erg met alle drie de personages mee.

Het kunnen verwoorden van twee ‘waarheden’ over dezelfde gebeurtenissen heeft me zeker bezig gehouden. De verleiding was erg groot om na het deel van Elias, de waarheid in het midden te lezen. Uiteraard heb ik dit niet gedaan wat trouwens erg moeilijk was omdat er een stemmetje in mijn hoofd zeurde en riep lees de waarheid nou:-)

Na het lezen van Nathan zijn verhaal, dat een totaal ander einde had verwacht, kreeg ik de bevestiging dat Sandra mij wederom op het verkeerde been had gezet.

Wat een ongelofelijk origineel verhaal en dan het einde! Zo intens verdrietig en onverwacht, ik heb de echte waarheid dan ook niet zien aankomen.