Cozy Thriller Recensie Serie

De Notaris en de liegende bruid van Martin Gijzemijter, uitgegeven door MG Publishing

Cover
Een man die door de luxaflex naar buiten gluurt. Kijkt hij wel naar wat er buiten gebeurd of staart hij in gedachten naar buiten? Dat voor deze cover bruintinten zijn gebruikt is niet verrassend maar maakt De Notarisserie juist herkenbaar.

Het verhaal
Thomas en Olivia moeten voor het werk naar een bruiloft van twee gestelde families, waarvan een er al klant is van het notariskantoor. Voordat de huwelijksvoltrekking kan worden afgerond breekt er een totale chaos uit. Dan wordt duidelijk dat de beide families elkaar totaal niet mogen. Daarnaast komt Olivia er achter dat de bruid zich in situatie bevindt die zij liever voor haar aanstaande verborgen wil houden. Maar is zij de enige die iets te verbergen heeft? Olivia en Thomas halen alles uit de kast om de bruiloft te redden waarbij hun vriendschap aardig op de proef wordt gesteld. Is hun samenwerking tegen dit alles bestand?

Mijn mening
In De Notarisserie komen Thomas en Olivia toch in bizarre situaties terecht zo ook in dit derde deel ‘De Notaris en de liegende bruid’. Door wat er aan het einde is gebeurd in ‘De Notaris en het mysterieuze fortuin’ is de sfeer tussen Thomas en Olivia aardig bekoeld Wat zeg ik? Er zit een afstand tussenuit die twee zo hoog als de Grand Gayon….. Kunnen ze zich na dat alles professioneel als team opstellen?

Martin Gijzemijter heeft me door zijn vlotte en beeldende schrijfstijl regelmatig laten lachen in derde deel. Nu had ik liever de situatie in de bezemkast niet voor me gezien want die riep wel enige verontwaardiging op maar is gelijkertijd ook wel hilarisch. Mijn hemel wat een familie!

De personages Thomas en Olivia worstelen tijdens hun werk met hun opgebouwde vriendschap? Door de klus die ze moeten klaren met de problemen die het bruidspaar heeft merk ik dat die problemen wel iets doet met Thomas en Olivia. Lukt het hen om de tij te keren…… ze krijgen tijdens de bruiloft onverwachts hulp van hun collega’s Elly en Zwabber. Zwabber zijn personage blijkt verborgen talenten te hebben en maakt daardoor in ‘De Notaris en de liegende bruid’ zeker een ontwikkeling door.

De auteur sluit ook dit deel af met een enorme heftige cliffhanger en nu is het wachten tot deel vier van deze serie uitkomt. Jemig dat is flink balen want ik wil gelijk weten hoe het verder met Thomas en Olivia gaat!

‘De Notaris en de liegende bruid’ krijgt van mij 4 Sterren.