Cozy Thriller Recensie Serie

De Notaris en het mysterieuze fortuin van Martin Gijzemijter, uitgegeven door MG Publishing

Cover
Net zoals voor deel 1 zijn ook voor deze cover bruintinten gebruikt. Deze vind ik goed passen bij een serie die gaat over een notaris. Van de zittende man kan ik de zijkant van zijn gezicht zien, hij kijkt naar een vrouw die voor het raam staat en waar ik maar een deel van kan zien.

Het verhaal
Na de roerige start van hun samenwerking dachten Thomas en Olivia even op adem te kunnen komen. Maar die rust om bij te komen is ze niet gegund want ze krijgen een nieuwe client Jos Huisman. Deze client smeekt hen om hulp want na het overlijden van zijn vrouw komt er een geheim op tafel. Dat geheim kan zijn toekomst veranderen maar heeft ook zijn weerslag op het verleden. Want door het geheim twijfelt de man over wie zijn vrouw nu eigenlijk was. Was ze wel degene zoals ze zich altijd voor heeft gedaan of…. Aan Thomas en Olivia de schone taak om dat uit te zoeken. Al snel komen ze er achter dat het geheim ook een duistere kant kent.

Mijn mening
In dit tweede deel ‘De Notaris en het mysterieuze fortuin’ wordt Olivia behoorlijk geraakt door het verhaal van meneer Huisman en ik voel dat ze erg meeleeft met de man. Ik snap het helemaal want Martin Gijzemijter beschrijft de situaties zo precies in zijn verhalen dat je wel van steen moet zijn willen die niet bij je binnen komen. Of dit nu verdrietige, boze, angstige of vrolijke momenten zijn het maakt niet uit.

Zeker ook het moment dat Olivia verslag van het onderzoek wil doen aan Waldrick Wolff en hij geen thuis geeft, reageren collega’s Elly (administratieve kracht) en Zwabber (de conciërge) daar nogal laconiek op. Olivia snapt er niets van. Ze heeft niet veel tijd om daar verder bij stil te staan want Thomas en zij moeten verder op onderzoek uit waar het mysterieuze fortuin vandaan komt.

Na het lezen van deel 1 (De Notaris en de gestolen erfenis) keek ik erg uit om dit deel te lezen. Want hoe gaat Thomas om met de mysterieuze berichtjes die hij op zijn telefoon ontvangt. En dan het spanningsveld tussen Olivia en Thomas…….. Mooi vind ik hoe de samenwerking tussen Thomas en Oliva tijdens deze zaak groeit en dat ze elkaar echt helpen. Ze ontwikkelen daardoor beide qua personage!

En wat een cliffhanger op het einde! Nee dit leg ik niet verder uit, wanneer je deze serie zelf gaat lezen dan snap je gelijk wat ik bedoel. Snel beginnen in deel drie ‘De Notaris en de liegende bruid’.

‘De Notaris en het mysterieuze fortuin’ krijgt van mij 4 Sterren.