Cozy Thriller Recensie Serie

De Notaris en de gestolen erfenis door Martin Gijzemijter, uitgegeven MG Publishing

Cover
Op de in bruintinten gekleurde cover zie je een man op de rug die door de luxaflex naar buiten kijkt. In zijn hand houdt hij een aktetas vast. De inrichting van de kamer loopt op de achterkant van het boek door. Mijn eerste indruk is van: mmmm het oogt echt als een oubollig notariskantoor maar geldt dit ook voor die notaris?

Het verhaal
Die eigenwijze notaris Thomas Frank volgt vaak zijn intuïtie en haalt daardoor soms rare dingen uit. Hij houdt zich dan niet aan de regels en daarom heeft Waldrick Wolff besloten om de alleenstaande Olivia Bos aan te nemen. Olivia krijgt als taak om de aantrekkelijke maar de soms ook zo irritante Thomas in de gaten te houden en er voor te zorgen dat hij zich gedraagt zoals het hoort. Ze krijgen een zaak waarbij ze moeten ontdekken wie waar recht op heeft in een omstreden erfenis. Wordt dit een onmogelijke opgave of een fantastisch avontuur….

Mijn mening
Na het lezen van de achterflap weet ik het antwoord eigenlijk al of ik te maken krijg met een oubollige notaris, nou niet dus!

Thomas Frank vindt het maar niets dat hij een oppas heeft, want zo ziet hij Olivia. Die dat op haar beurt natuurlijk niet leuk vindt. Thomas kan dan ook behoorlijk bot zijn maar ook bijzonder capriolen uithalen. Sommige daarvan zijn dan ook echt hilarisch! Olivia is namelijk op enig moment in de veronderstelling dat Thomas te laat is (en dat is hij ook) maar komt dan niet via de voordeur van het kantoor binnen. Nee, hij komt door het raam van zijn kantoor met 2 bekers koffie en gaat dan achter zijn bureau zitten wachten….. Ik heb daar smakelijk om moeten lachen maar ik kan me ook goed voorstellen hoe irritant dit voor Olivia en de wachtende clientèle moet zijn geweest.

Ondanks dat het verhaal over een notariskantoor gaat gebruikt de auteur gelukkig geen notarisjargon. Door Martin zijn schrijfstijl leef ik intens mee met de woede van Olivia wanneer Thomas, hoe goed bedoeld dan ook, haar problemen heeft opgelost. Maar ook het beschreven verdriet wat Thomas met zich meedraagt maakt bij mij een traantje los. Ik vlieg dan ook door verhaal ‘De notaris en de gestolen erfenis heen en knal dan tegen een einde aan, Wow ik wil alleen maar weten hoe dit verhaal het verder gaat. En laat ik nu het geluk hebben dat deel 2 en 3 hier klaar liggen!

‘De Notaris en de gestolen erfenis’ krijgt van mij 4 Sterren.