Blogtour Cozy Mystery Recensie

Tante Betty’s Countryclub van Olivia Hill, uitgegeven door Dutch Venture Publishing

Cover
Toen ik deze cover, waarop een hondje staat met een grappig snoetje, toverde deze gelijk een glimlach op mijn gezicht. En dan de titel van het verhaal, deze maakt mij in ieder geval nieuwsgierig!

Het verhaal
Vroeger liep Kimberley de deur plat bij haar oom Bill en tante Betty op bloeiende ranch in Summerville. Maar sinds de scheiding van haar ouders, alweer jaren geleden heeft ze geen stap door de deur gezet. Heel impulsief besluit ze om tijdens haar zomervakantie op bezoek te gaan bij haar oom en tante. Wanneer ze eenmaal bij de ranch is aangekomen maakt ze al vrij snel kennis met de woest aantrekkelijke sheriff Colt. Het leven in Summerville is zonnig en rustig. Het is dat ook niet zo gek dat Kimberley er al snel achter komt dat Colt meer een stalknecht is dat een handhaver van de wet. Er gebeurt bijna nooit in het kleine dorpje tot het moment dat oom Bill niet meer terug komt van een vistochtje.

Tante Betty en haar twee bejaarde vriendinnen zitten te overleggen in het kleine kantoor van tante Betty welke stappen ze moeten ondernemen. Dit kleine kantoor in de schuur staat bij iedereen bekend als het Tante Betty’s countryclub. Maar doen ze er wel alles aan om oom Bill te vinden?

Mijn mening
Na zo’n vijf pagina’s te hebben gelezen in deze cozy mystery van Olivia Hill schiet ik in de lach, waarom? Door de humor die de auteur gebruikt in ‘Tante Betty’s countryclub’. Oordeel zelf maar want ik denk dat je na het lezen van onderstaande tekst ook in de lach schiet of in ieder geval moet glimlachen. Ik hou van dit soort humor.

Ze had zeker zes uur in de wagen gezeten en strekte haar benen voorzichtig toen ze uit stapte. Poh, haar kont voelde stijf en haar heupen zouden het uitgegild hebben als ze stembanden gehad hadden.

Het personage van Kimberley spreekt me erg aan. Hoe zij met de dieren omgaat en zorgt voor de pup die ze heeft gevonden. Het is nog maar de vraag of ze deze wel kan/mag houden. Maar ook het doorzettingsvermogen en het lef hoe ze de hengst aanpakt vind ik mooi beschreven. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik in een heel ver verleden zelf paard heb gereden, op paardenkamp ben geweest en op een manege heb gewerkt. Dus veel van de omschreven werkzaamheden in ‘Tante Betty’s countryclub’ roepen dan ook fijne herinneringen bij me op. Maar gelukkig is niet alles herkenbaar…..

Colt, die van beroep eigenlijk sheriff is in Summerville, werkt al jaren als stalknecht op de ranch van Tante Betty. Ook wanneer er paardenkampen zijn helpt hij Tante Betty graag. Kimberley is nog maar net gearriveerd of ze maakt kennis met Colt. Door de vermissing van oom Bill krijgt Colt zijn eerste belangrijke zaak, waarbij hij toch ook wel even last heeft van een onderbuikgevoel. Waarom kan hij niet verklaren maar alle hulp die hij van Kimberley kan krijgen slaat hij niet af.

De opbouwende spanning tussen Colt en Kimberley is heerlijk om te lezen. Het niet willen toegeven dat ze elkaar leuk vinden, maar kunnen ze daar wel om heen blijven draaien? En waarom heeft Kimberley de hengst nog geen naam gegeven…..

Ik heb zitten mijmeren over de herinneringen die dit verhaal bij mij op heeft geroepen. Heerlijk kan dat soms zijn hé, althans dat vind ik wel. Van het verhaal ‘Tante Betty countryclub’ heb ik genoten ondanks dat het einde van deze cozy mystery toch voor mij voorspelbaar is.

‘Tante Betty countryclub’ krijgt van mij 3,5 vette Sterren!