Blogtour Fantasy Recensie Young adult

Vloek van Vuur en Schaduw van Emmy van Ruijven, uitgegeven door Dutch Venture Publishing

Cover
De prachtige in donkere tinten hardcover ziet er mysterieus en duister uit. Het enige licht op de cover komt uit de handen van het meisje wat overgaat in rook, het lijkt wel magie. Daar wil ik wel meer van weten!

Het verhaal
Maire ziet er erg naar uit om haar avontuur te beginnen. Ze heeft namelijk een beurs gekregen voor een kostschool in Schotland. Geen pestkoppen om zich heen of nare herinneringen maar alleen maar nieuwe uitdagingen. Ze heeft er zo’n zin in!
Al snel maakt Maire op de kostschool in de Schotse Hooglanden nieuwe vriendinnen.Met de Nederlandse Charlotte, die op dezelfde dag is aangekomen als zij, heeft ze gelijk een klik maar ook met haar kamergenoot Phi (Phileine) en diens vriendin Olivia kan ze het goed vinden. Phi en Olivia zijn lid van een heksencoven en wanneer er een magische avond wordt georganiseerd waar ze de maan vereren en de seizoenen vieren, nodigen ze Charlotte en Maire uit om mee te gaan. Maire twijfelt maar de enthousiaste Charlotte haalt Maire over. De avond verloopt goed totdat er mis gaat…

Mijn mening
Emmy van Ruijven heeft met ‘Vloek van Vuur en Schaduw’ een boeiend en mysterieus verhaal geschreven waar magie en heksen in voorkomen. Ze heeft Schotland gekozen als land waar het ‘Vloek van Vuur en Schaduw’ afspeelt. Naast dat Schotland op mijn wensenlijstje staat om eens te bezoeken spreken mij de boeiende onderwerpen me erg aan. Voor de blogtour bij Dutch Venture Publishing voor dit fantasyverhaal dat over een kostschool, magie en heksen gaat, heb ik me graag aangemeld.

De hoofdpersonage in ‘Vloek van Vuur en Schaduw’ is Maire, staat zij dan ook centraal. Natuurlijk komen haar vriendinnen ook aanbod waardoor je hen ook wat leert kennen. De auteur heeft ook aandacht voor de dagelijkse dilemma’s waar pubermeiden mee te maken krijgen zoals vriendschap, jaloezie, samenwerking, verschillende emoties (angst, boosheid, verdriet en sexualiteit). Het komt allemaal langs in dit verhaal. Daarnaast heeft Emmy van Ruijven een schrijfstijl dat prettig weg leest. Een brandende vraag heb ik wel na het dichtslaan van dit boek! Komt er een ook vervolg?!

‘Vloek van Vuur en Schaduw’, krijgt van mij 4 Sterren.