Blogtour Recensie Roman Serie

Het geheim van Rose van Kristy Ferry, uitgegeven door Dutch Venture publishing

Cover
Op de cover staan een aantal prachtige bloemen en voor een deel wat oude documenten afgebeeld. Maar de sleutels die aan de cover zijn toegevoegd maken mij erg nieuwsgierig. In welk slot passen ze en wat komt er dan tevoorschijn?

Het verhaal
Wanneer Merrijn Burton voor haar eerste grote opdracht het drukke Londen mag verlaten en in Cornwall aankomt bij het prachtige oude landhuis Pencradoc, beseft ze zich pas dat dit een bijzondere klus is. Het landhuis is gevuld met fascinerende en waarschijnlijk ook waardevolle kunststukken. Eigenaren van Pencradoc zijn de gebroeders Penhaligon. Met Kit heeft Merrijn gelijk een klik maar Coren laat blijken dat hij Merrijn ook wel leuk vindt. Waneer Merrijn al even verblijft op het landgoed merkt ze dat het huis een geheim verbergt. Maar wat heeft Rose er mee te maken?

Mijn mening
Nog niet eerder las ik een verhaal geschreven door Kristy Ferry. Ik vind het erg leuk om kennis te maken voor mij nog onbekende auteurs. Voor de blogtours van Dutch Venture Publishing heb ik dit al verschillende keren mogen doen.

‘Het geheim van Rose’ is een mysterieuze feelgood en bestaat uit twee verhaallijnen. Het verhaal uit 1886 wordt verweven in het verhaal dat zich in het heden afspeelt. In het begin heb ik eventjes moeten wennen aan het verhaal. Dit omdat er, laat ik het maar bovennatuurlijke situaties, een belangrijke rol in spelen.

Haar glimlach verdween echter snel toen het leek alsof er een lange witte rok langs de deur ruiste.

Die situaties zijn zo omschreven, en dit komt door de schrijfwijze van de auteur, dat ik het mysterieuze verhaal ingetrokken wordt. Wat er af en toe staat is niet te bevatten, is het fantasie of? Het zet me in ieder geval even aan tot nadenken of er toch meer tussen hemel en aarde bestaat. Daarover nadenken is natuurlijk nooit verkeerd.

Zoals ik al aangaf zitten de verhaallijnen goed in elkaar. Ze vloeien goed in elkaar over. De personages zijn goed beschreven. Ik vind het heel knap hoe Kirsty Ferry de personages uit het heden en verleden met elkaar weet te verbinden. Ze weet de spanning goed op te bouwen waardoor het verhaal niet alleen mysterieus is maar ook erg spannend. Natuurlijk is de romantiek ook volop aanwezig maar dit kan ook niet anders hé want het is een roman!

‘Het geheim van Rose’ geef ik dan ook 3,5 Sterren.