Recensie Serie Thriller

Meedogenloos van Lois Blommestein, uitgegeven door Brave New Books

Cover
De derde cover in deze trilogie straalt de gekwelde vrouw veel pijn en verdriet uit maar ook dat ze het allemaal niet meer wil horen, zien en weten. De vraag is of dat wel gaat lukken….

Het verhaal
Rechercheur Jaimy krijgt de melding dat twee jonge vrouwen dood zijn gevonden. Duidelijk is, gezien de striemen op hun polsen en enkels, dat ze gevangen werden gehouden. Voor de rest tast de politie in het duister. Dan wordt de 20 jarige Evelyn, een stagiaire die onder de hoede van Joan valt, ontvoerd. Van de dader moet ze al snel meehelpen om andere jonge vrouwen ontvoeren. Wanneer Evelyn niet meewerkt wordt ze op een sadistische wijze gestraft. Haar voorgangers werkten niet mee en zijn vermoord terug gevonden. De recherche doet er alles aan om de vrouwen te vinden maar de slimme dader hebben ze nog niet kunnen vinden. Wanneer er een meisje ontsnapt maar niet wil praten vraagt Jaimy of Joan wil helpen, zij weet immers wat het is om ontvoerd te zijn.

Mijn mening
‘Meedogenloos’ deel drie van de thrillertrilogie Machteloos van Lois Blommestein is weer een hele vreselijke en heftige thriller. Ik kan wel zeggen dat het genre thrillers dat deze auteur schrijft absoluut niet voor tere zieltjes bestemd is.

Jaimy en Joan, de hoofdpersonages in deze trilogie komen opnieuw in dit laatste deel in aanraking met hun kwelgeesten Liam en Lars. Nadat deze twee afschuwelijke mannen weer op vrije voeten zijn begint de ellende voor Jaimy en Joan opnieuw! Vooral Liam heeft lak aan voorwaarden en regels die gekoppeld zijn aan zijn vrijlating. Hij is een meester in het oproepen van angst, verdriet en boosheid bij Jaimy en Joan. Hij weet precies hoe hij ze kan manipuleren. Hij is nog steeds geobsedeerd van Joan. Liam zijn personage roepen bij mij pukkeltjes op in mijn nek, wat een ongelofelijke @#$%! Door hem belanden Jaimy en Joan weer in emotionele rollercoaster en komen ze terecht in vreselijke situaties die door auteur zo zijn beschreven dat deze keihard bij mij binnenkomen en mij niet onberoerd laten. Door nieuwe liefdes en hun steun lijkt het of Jaimy en Joan de kracht hebben gevonden om niet verder in de hel te zakken waarin zij zich bevinden! Maar kunnen ze samen al die psychopaten aan?

In dit afsluitende deel staan opnieuw situaties beschreven die echt niet voor lezers met een zwakke maag geschikt zijn. Lois Blommestein beschrijft opnieuw gebeurtenissen die helaas, net zoals in de twee vorige thrillers, realistisch (kunnen) zijn. Er wordt immers elke acht dagen een vrouw in Nederland vermoord en zijn in 2022 er bijna 10.000 gevallen van seksuele misdrijven gemeld. Daarnaast zijn er vast genoeg mishandelingen die door angst niet gemeld zijn. We mogen onze ogen hier dan ook niet voor sluiten ook al zijn sommige situaties echt niet makkelijk om te lezen. Ik heb dan ook diep respect voor Lois voor het schrijven van deze heftige thrillers waarin ze haar eigen ervaring heeft verwerkt.

Ook dit laatste deel ‘Meedogenloos’ in deze trilogie krijgt van mij 4 Sterren.