Recensie Verhalenbundel

Katindestad van Marlen Visser, uitgegeven door PMN uitgeverij

Cover
De blik van de kat met de twee verschillende kleur ogen steelt mijn hart gelijk wanneer ik de cover van ‘Katindestad’ tegenkom op Sociale Media. Al snel heb ik ‘Katindestad’ van Marlen Visser in mijn handen en de cover? Die is in het echt nog mooier!

Het verhaal
Wanneer Koosje op avontuur gaat en het boerenerf verlaat komt ze ongewild bij Joost en Kathleen terecht. Koosje moet niet alleen wennen aan haar ‘nieuwe personeel’ maar ook aan dat ze nu een ‘Kat in de Stad’ is. In dit boekje neemt Koosje ons mee in haar nieuwe leven, de hedendaagse en herkenbare problemen en hoe zij daarmee omgaat!

Mijn mening
Ik ben helemaal weg van Koosje, die in dit boekje ‘KatindeStad’ haar belevenissen in korte verhalen door auteur Marlen Visser heeft laten vertellen. Koosje vertelt hoe zij kennis heeft gemaakt met een een versierde kerstboom. Ik heb zitten schaterlachen, hoe Marlen dit heeft beschreven, hilarisch gewoon! En zo ook de situatie waarin Koosje beledigd reageert, ik zie het zo voor mij gebeuren. Maar Koosje weet me ook te ontroeren op de wijze hoe ze Kathleen helpt wanneer die voor de zoveelste keer niet kan slapen. Zo’n Koosje wil toch elke dierenliefhebber? Ik heb ontzettend genoten van Koosje en haar verhalen zijn voor mij als personeel van 2 je-weet-wel poezen echt wel herkenbaar!

Ik geef Koosje ‘Katindestad’ 5 Sterren en kijk uit naar het volgende boekje met de avonturen van Koosje!