Feelgood Onder de aandacht Serie

De feelgoodserie Liefde natuurlijk van Susan Muskee

Susan Muskee
Wie Susan Muskee volgt op Sociale Media weet dat deze dame een bezige creatieve bij is. Naast dat ze boeken schrijft is ze ook stemauteur en spreekt thuis in haar eigen studio de verhalen van andere auteurs in. Sinds kort waagt zij zich ook aan het maken van podcasts. En natuurlijk gaan deze over het genre feelgood. Deze tweewekelijkse podcast heeft de naam ‘Liefteratuur’ mee gekregen. Liefde staat niet in alleen in de boeken van deze auteur centraal. Liefde staat in Susan haar leven voorop, ze is stapelverliefd en inmiddels een half jaar getrouwd. ‘Liefde natuurlijk’ haar vierdelige serie die in 2020 en in 2021 het levenslicht zag is dit keer aan de beurt in ‘Onder de aandacht’.

‘Liefde natuurlijk’ is een vierdelige serie die gaat over de vier vriendinnen Cleo, Kim, Sophie en Abigail. De meiden hebben een fijne en hechte vriendschap, het maakt dan ook niet uit waarde dames uithangen op deze planeet.

Scones en spotlights => 2020
In dit eerste deel draait het groot deel om Cleo. Ze woont samen met Kim en werkt in het café The Rolling Scones. In het café worden de bezoekers bediend door rolschaatsend personeel. Cleo had het rolschaatsen echt niet 1,2,3 onder de knie, dit tot hilariteit van de bezoekers. Cleo volgt voor haar ontspanning yogalessen en loert dan stiekem naar Sjoerd. Ze is eigenlijk smoorverliefd op hem maar wanneer hij iets tegen haar zegt wordt ze knalrood en kan geen woord uitbrengen….

Polaroids en poederdozen => 2020
Kim haar leventje staat in dit tweede deel centraal. Ze heeft een heftige situatie meegemaakt die er behoorlijk ingehakt heeft. Het afstuderen daardoor nog niet gelukt. Kim besluit om afstand van alles te nemen een tijdje naar haar tante in Berlijn te gaan. Ze is nog maar goed en wel in Berlijn of ze wordt door haar tante en de kunstenaars, waarmee haar tante samenwoont, meegenomen naar Club 10. Wanneer een van de crewleden ten val komt biedt Kim haar hulp aan. Wat haar een baantje oplevert want het crewlid is wel een tijdje uitgeschakeld. Kim is druk aan het oefenen om het cocktailshaken onder de knie te krijgen, wanneer Bruce, de broer van Abigail ineens voor haar staat. Kim laat alles uit haar handen vallen, van de schrik????

Marathons en mokkataart => 2021
De perfectionist Abbie (Abigail) heeft echt lang over haar afstuderen gedaan want goed was natuurlijk niet goed genoeg. Nu worden de drie sportscholen van haar vader verbouwd aan de hand van het afstudeerproject van Abbie. Samen met haar vader en broer Bruce moet die klus makkelijk te klaren zijn. Voor het werk aan gaat Abbie zoals altijd hardlopen, trainen voor een marathon. Maar op een ochtend valt ze en ziet het er naar uit dat een blessure roet in het eten gooit. Dit komt natuurlijk helemaal niet uit nu ze midden in de verbouwing zit. Abbie moet rust nemen en begint over van alles na te denken, zo ook waarom hun moeder het gezin heeft verlaten, durft ze haar vader hierna te vragen? En of dat nog niet genoeg is wordt Abbie overvallen door kriebelende gevoelens voor iemand waardoor ze wat in de war raakt….

Siervuurwerk en sneeuwvlokken => 2021
Al eerder was Sophie voor een stage in New York en ze wil erg graag terug. En ze heeft geluk want ze krijgt onverwachts een Green card verblijfsvergunning in handen waardoor ze in the big apple kan gaan wonen en werken! Sophie is in New York aangekomen en door de makelaarsmedewerker naar haar piepkleine appartement gebracht. Sophie heeft deze woning vanuit Nederland geregeld en schrikt hoe klein deze is. Sophie had tijdens haar stage een vriend en wil hem heel graag weer zien. Maar wanneer ze Liam ontmoet krijgt ze de deksel op de neus. Liam is helemaal niet enthousiast om haar te zien. Wanneer ze de zoveelste afwijzing op een sollicitatie ontvangt zakt de moed helemaal in de schoenen en mist ze haar vriendinnen ontzettend.

Wat een heerlijke feelgoodserie is ‘Liefde natuurlijk’. De vriendschap tussen de vier vriendinnen voelt zo warm en ze steunen elkaar door dik en dun. Verschillende keren heb ik om de prachtige geschreven hilarische situaties zitten te schaterlachen, zoals de capriolen van Cleo op de rolschaatsen, hahaha. De personages hebben herkenbare karakters waar ik me makkelijk in kan verplaatsen. Susan heeft haar personages ook een persoonlijke ontwikkeling meegegeven en natuurlijk komen verschillende emoties aanbod. Ik heb intens met Cleo, Kim, Abbie en Soof meegeleefd en heb het niet droog gehouden. Echt een aanrader deze feelgoodserie!

De vierdelige serie ‘ Liefde natuurlijk’ is uitgegeven door uitgeverij Loft Books.