Blogtour Recensie Roman Serie

Mijn wereld, mijn hart van Lyse du Champ & Lizzie van den Ham, uitgeverij Dutch Venture Publishing

Cover
Het leuke hippiestel op de cover straalt liefde uit en ik word er vrolijk van!

Het verhaal
Kirster Fareaus is een van de muzikanten die ook is uitgenodigd om mee te werken aan de televisieopnamen voor het Zweedse programma Zomermuziek. De 26 jarige Krister is helemaal in zijn nopjes met deze uitnodiging want al jaren hoopt hij dat hij mag deelnemen aan dit muziekspektakel. Wanneer hij hoort dat de negentienjarige talentvolle zangeres en singer-songwriter Aurora Stjärnblom ook van de partij is kan hij niet wachten om haar in het echt te ontmoeten. Wanneer Kirster op weg is naar de draailocatie en op de zandweg rijdt naar het landgoed ziet hij Aurora lopen. Natuurlijk biedt hij haar een lift aan en raken ze aan de praat. In dat korte gesprekje merkt Krister dat achter die grappige lach van Aurora ook een ander meisje zit. Zou hij de kans en voldoende tijd krijgen om er achter te komen wat er is gebeurd?

Mijn mening
Wat een heerlijk romantisch verhaal! Maar het is niet alleen maar zwijmelen geblazen. Gelukkig maar, want dat zou niet echt heel realistisch zijn. Muziek speelt natuurlijk ook een hele belangrijke rol in dit verhaal. Veelal zijn dit liefdesliedjes maar ook songs waarin het er wat heftigere aan toe gaat. Want wanneer er liefde in het spel is, zijn er ook weleens ruzies. Tussen Krister en Aurora hangt vanaf het begin een bepaalde chemie waar de regisseur van het TV-programma Zomermuziek gebruik van maakt.

De goed uitgewerkte personages hebben van de auteurs allemaal wel iets herkenbaars qua karaktereigenschap meegekregen. De lezer herkent dit vast bij zichzelf of herkent dit bij iemand anders en nee die laatste hoeft niet dat vervelende trekje te zijn:-)

In ‘Mijn wereld, mijn hart’ deel 1 van de Waanzinnig Verliefd-serie hebben de auteurs er voor gezorgd dat in het verhaal naast de liefde er ook voldoende spanning zit. Lyse du Champ en Lizzie van den Ham hebben actuele zaken op een wijze in hun verhaal verweven dat deze realistisch overkomt. Ik vind dat ze dit goed hebben gedaan.

Ik geef dan ook graag 3,5 Sterren aan ‘Mijn wereld, mijn hart!