Blogtour Feelgood Recensie

Ho-Ho-Hopeloos verliefd van Wendy de Liefde, uitgeverij Dutch Venture Publishing

Cover
De cover vind ik kleurrijk en humorvol daardoor oogt het heel vrolijk!

Het verhaal
Wanneer Kato afscheid moet nemen van opa Goos en tegelijkertijd wordt gedumpt door haar partner Gideon neemt ze een drastisch besluit. Ze boekt voor de kerstdagen een reis naar het warme Curaçao. Haar opa Goos vertelde altijd graag over de fijne herinneringen die hij had aan het eiland. Ver weg van alle plichtplegingen en haar gesettelde vrienden, heerlijk! Alleen hoe vertelt ze het haar familie…..Maar voordat het zover is, moeten alle spullen uit het huis van opa en oma worden gehaald. Tijdens het opruimen van de opa zijn spulletjes vindt Kato een brief. Door die brief krijgt Kato haar reis naar het paradijselijke Curaçao een hele andere invulling dan dat ze ooit had kunnen vermoeden.

Mijn mening
Door de schrijfstijl van Wendy de Liefde leef ik gelijk erg mee met die arme Kato! Opa overleden en de bons gekregen van haar vriend. Allemaal erg verdrietig maar hierdoor neemt ze wel een rigoureus besluit en die kan haar eigenlijk alleen maar goed doen toch? Alleen het vertellen aan haar familie is wel een dingetje want zoals de auteur het verwoord:

Is de band tussen Kato en haar vader vergelijkbaar met die tussen een duif en een stoeprand die hij net vol trots heeft ondergescheten.

Daarmee heeft de auteur de toon van de onderlinge band gezet. Door de brief die Kato gevonden heeft wil ze koste wat kost op onderzoek uit op Curaçao en is ze vastbesloten om te gaan. Of haar familie nu boos is of niet. Wanneer ze eenmaal in het vliegtuig zit komt ze in contact met Maurits, die samen met zijn twee vrienden toevallig hetzelfde hotel hebben geboekt. Aan de ene kant heeft ze geen behoefte aan bemoeienissen van anderen maar aan de andere kant……

Het gevoel van humor van de auteur vind ik heerlijk en ik zit dan ook af en toe hardop lachen. ‘Ho-Ho-Hopeloos verliefd’ is een humorvol verhaal waarin ook de nodige hobbels moeten worden genomen. Die combinatie en natuurlijk de liefde die in ‘Ho-Ho-Hopeloos verliefd’ om de hoek komt kijken maakt dat het verhaal leest als een tierelier en voordat ik het weet heb ik dit boek uit!

‘Ho-Ho-Hopeloos verliefd’ krijgt van mij 3,5 Sterren.