Blogtour Fantasy Feelgood Young adult

Verhalenbundel Wintermagie, De twaalf dagen voor kerst, uitgegeven door Dutch Venture Publishing

Cover
‘Wintermagie’ heeft een prachtige cover in schitterende blauwe kleuren! Op de achtergrond zie je vaag een kasteel in een winters landschap en op de voorgrond de sneeuwkoningin. Ik kan toch zo genieten van zulke prachtige covers!

Verhalenbundel
In de verhalenbundel ‘Wintermagie’ staan twaalf verhalen. Deze bundel heeft als titel ‘De twaalf dagen voor kerst’ gekregen. De verhalen zijn door twaalf verschillende Nederlandse auteurs geschreven. Een sprankje magie komt in alle verhalen voor. Of je nu op een kerstboomboerderij bent, het midwinterfeest bezoekt of een ontmoeting hebt met een mysterieuze sneeuwkoningin. Dan kan de liefde natuurlijk niet ontbreken!

In de bundel zijn de volgende korte verhalen te lezen:
Dag 1 => De eerste dans van Cassandra Sterling
Dag 2 => De les van Griz van Jen Minkman
Dag 3 => De dochter van de kerstman van Fenneke Zwaaneveld
Dag 4 => De wilde jacht van Emmy van Ruijven
Dag 5 => Sneeuwengel van Vivian van Leeuwen
Dag 6 => Het elfenvuur van Lysander Mazee
Dag 7 => Net als in de film van Maresa Jacobse
Dag 8 => De sneeuwkoningin en de ijsheks van Isolde Boers
Dag 9 => Yulelicht van Cathinca van Sprundel
Dag 10 => Kerstpakket van Suzanne Peters
Dag 11 => Mag ik deze dans van jou van Annette van Geloof
Dag 12 => Wintervorst van Marijke F. Jansen

Mijn mening
Van de winterse en magische verhalen vol fantasy, liefde en mysterie heb ik genoten. Sommige verhalen deed me denken aan de sprookjes die ik vroeger heb gelezen, heerlijk. Het riep bij mij het gevoel van gezelligheid en geborgenheid op. Maar ook ontroering was me bij sommige verhalen niet vreemd! Een traantje heb ik dan ook wel even weggepinkt. Want hoe mooi is het om over liefde te lezen waarbij magie om de hoek komt kijken, stiekem dromen we er toch allemaal van?!

Van alle twaalf verhalen heb ik genoten. Alle auteurs hebben een vlotte pen waardoor ik door de verhalen heen vloog.

‘De wilde jacht’ van Emmy van Ruijven en ‘Mag ik deze dans van jou’ van Annette van Geloof hebben van mij de meeste sterren gekregen. De romantiek, het mysterieuze, de spanning en het enorme sprookjesgehalte in deze beide verhalen maar ook de creativiteit, moed en doorzettingsvermogen van de personages raakten me het meeste. Daarom sprongen deze twee er zo voor mij uit.

‘Wintermagie’ is een heerlijk boek met prachtige verhalen en krijgt van mij 4 Sterren.