Feelgood Recensie Serie

Bruiloft in de B&B van Kaat de Kock, uitgeverij Hamley Books

Cover
Net zoals de covers ‘Winter in de B&B’ en ‘Zomer in de B&B’ heeft ‘Bruiloft in de B&B’ dezelfde lieve en vrolijke uitstraling. Het straalt een bepaalde rust uit die mij uitnodigt om het boek op te pakken.

Het verhaal
‘Bruiloft in de B&B’ is inmiddels het derde deel die Kaat de Kock heeft geschreven over wat Hanne en haar vrienden in de Ardennen allemaal mee maken.Hanne heeft er voor gekozen om zelf niet meer in de B&B te wonen maar in een Tiny huis er vlak naast. Hierdoor kan ze meer gasten ontvangen en wat afstand nemen want ze is niet meer hele dagen aanwezig in de B&B. Dat is maar goed ook want ze heeft een bruiloft te regelen. En wel eentje voor haar beste vriendin. De bruiloftsgasten kunnen natuurlijk gebruik maken van haar B&B.

De hectiek neemt toe wanneer vriendin Julia ineens met onvoorstelbaar nieuws op de stoep staat en de vriend van Hanne haar moeder plots in het ziekenhuis belandt. Hanne moet alles op alles zetten om alle ballen in de lucht te houden en er voor zorgen dat het allemaal goed geregeld wordt. Door dit alles komt haar eigen relatie ook nog even gigantisch onder druk te staan…..

Mijn mening
Het verhaal ‘Bruiloft in de B&B’ gaat dit keer minder over het reilen en zeilen in de B&B maar meer over de te organiseren trouwerij. Is dit jammer? Ik vind van niet want de B&B heeft zeker, nu wel meer op de achtergrond, een rol in het verhaal. Waaronder het opvangen van de gasten voor de bruiloft. Maar of alle gasten daar opgevangen kunnen worden?

Door de eerdere twee delen weet ik dat de auteur Kaat de Kock een leuke en humoristische schrijfstijl heeft. Het verhaal met zijn korte hoofdstukken leest dan ook als een tierelier!

In ‘Bruiloft in de B&B’ krijgt het vinden van een juiste schitterende trouwjurk veel aandacht. Spoileren doe ik niet maar ik vind het echt hilarisch wat er allemaal gebeurd rondom die trouwjurk. En aan de andere kant vond ik wat er gebeurde dan ook weer erg sneu voor de bruid…..

En dan Julia die vol lof is over haar nieuwe vriend, waarvan Hanne zich afvraagt of die wel te vertrouwen is. Hoe Hanne daar nu weer bij komt? Daar kom je maar op een manier achter en dat is door dit verhaal te lezen. Ik ben benieuwd of je ook in de lach schiet net zoals ik dat heb gedaan.

Naast het hilarische weet de auteur bij mij ook een snaar te raken door de omschreven stressvolle en heftige situatie waarin Hanne terecht komt wanneer haar stiefvader in het ziekenhuis belandt.

Het is een heerlijke voorspelbare feelgood dat vlot wegleest en zeker een aanrader is om lekker bij kachel / open haard te lezen. Wel geef ik het advies om de twee eerder verschenen delen eerst te lezen voordat je in dit deel begint. Ik geef ‘Bruiloft bij de B&B’ van Kaat de Kock 3,5 Sterren en ik kijk uit naar het volgende deel in deze serie!