Blogtour Cozy Mystery Recensie

Een vleugje kaneel van Olivia Hill, uitgeverij Dutch Venture Publishing

Cover
Ik smelt helemaal weg van de mooie rode kat die ik zie op de schitterende cover. Ik wil dan ook snel ontdekken waar ‘Een vleugje kaneel’ overgaat!

Het verhaal
Na een verbroken relatie woont de werkeloze Aspen bij haar moeder. Totdat ze een baan aangeboden krijgt als directrice van een school voor speciaal onderwijs in Canada. Aspen gaat ervoor en vertrekt uit het zonnige Los Angeles naar het koude Dawson City. Al snel komt Aspen er achter dat de school een duister verleden heeft en dat er maar vijftien kinderen op de school zitten. Deze kinderen zijn intern en worden door drie mensen begeleid. Bob, een leerkracht, Marlow, de stokoude leerlingenbegeleider en Parker, de kok die tevens conciërge is.

Wanneer Aspen bij de school arriveert blijkt dat haar appartement nog bomvol te staan met rommel van de overleden directrice. De enige optie die ze heeft is om tijdelijk bij de aantrekkelijk uitziende Parker in te trekken. Aspen vraagt zich steeds vaker af wat er gebeurd is waardoor de school er nu zo slecht aan toe is. Waarom is de rechtervleugel compleet dichtgetimmerd? Wordt daar wat verborgen? Met Parker neemt ze het besluit om op onderzoek uit te gaan. Koste wat het kost willen ze het mysterie ontrafelen. Dit voordat de school echt helemaal moet sluiten….

Mijn mening
Wat heb ik ontzettend genoten van dit verhaal. ‘Een vleugje kaneel’ van Olivia Hill is mysterieus, spannend, liefdevol en ontroerend! Olivia heeft een schrijfstijl dat erg prettig leest.

Het personage van Aspen heeft een liefdevol en warm karakter. Op de school zitten kinderen die een behoorlijk trauma hebben meegemaakt, Aspen weet ze dan ook al snel in haar hart te sluiten. In het begin lijkt het of Aspen wat onzeker is maar dit is van korte duur. Al snel ontwikkelt haar personage zich naar een krachtige vrouw die niet bang is om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Parker zijn personage is erg betrokken bij de kinderen. Hij zorgt voor de kinderen en wil alles voor ze doen. Soms zoekt hij daarbij de grenzen op, dat is soms een risico. Maar hij doet alles vanuit zijn hart…..

Wanneer er gesproken wordt over de vermiste jongen Alfie, die na 40 jaar nog rond zou dwalen in het afgesloten deel van de school, wordt het verhaal spannend en mysterieus. Wanneer Aspen en Parker op onderzoek uitgaan en Aspen dan wat hoort heeft ze het niet meer….

Ik ben directeur geworden van een spookschool, waar nog maar een paar zieltjes in te vinden zijn.

Olivia weet Aspen haar angst zo te beschrijven dat ik het ook even voel. Maar ook de humor van de auteur zorgt ervoor dat ik een aantal keren in de lach ben geschoten. En aan het einde van ‘Een Vleugje kaneel’ is zo ontroerend. Ik heb tranen van ontroering weg moeten vegen.

Ik geef deze Cozy Mystery dan ook dan ook de volle 5 Sterren!