Feelgood Recensie

Verliefd in Verona van Jolien de Pauw, uitgeverij April Books

Cover
De kleurrijke cover ziet er mooi uit en de uitstraling ervan doet me denken aan de zomer.

Het verhaal
Mila heeft door een onhandige actie haar geliefde Adam weggejaagd. Ze weet dat Adam zich heeft ingeschreven voor een schrijverscursus in Verona en Mila heeft het plan bedacht om zich ook in te schrijven voor deze cursus. Ze denkt dat de rest dan wel goed komt. Maar met een ding heeft Mila geen rekening gehouden want zodra ze in Verona op de locatie waar de cursus gegeven wordt aankomt blijkt dat de die volgeboekt is. Er is nog wel plek bij de operacursus waar Mila zich dan maar voor nood inschrijft. Al snel komt ze er achter dat de deelnemers aan de schrijverscursus in een ander gebouw zitten en dat tussen de twee gebouwen een hoge muur zit. Mila gaat een uitdaging niet uit de weg en doet dan ook haar uiterste best om onder de aandacht van haar grote liefde te komen.

Mijn mening
Wat is toeval? Want laat ik in de afgelopen week voordat ik het boek ‘Verliefd in Verona’ las een film hebben gekeken waarin het verhaal Romeo en Julia een grote rol speelde. Verschillende kenmerken uit dat verhaal heeft Jolien de Pauw in haar boek verwerkt en waren dus herkenbaar. Ik vond dat erg leuk om te lezen.
De personages hadden van mij wel wat meer uitgediept mogen worden en heb ik wat moeite hoe de auteur een gesprek tussen Mila en Adam heeft beschreven.
‘Verliefd in Verona’ is een luchtige en leuke feelgood dat vlot wegleest. Jolien haar humor maakt dat ik af en toe hard op zit te lachen. Het is heerlijke vakantielectuur waar je niet bij na hoeft te denken😉 en heb ik dan ook snel uit.

‘Verliefd in Verona’ krijgt van mij 3 Sterren.