Recensie Thriller

Jachteiland van Lydia van Houten, uitgeverij Kabook

Cover
Een vrouw rent in het donker in een bosrijke omgeving. Dit roept gelijk al een bepaalde spanning op! Voor wat of wat rent ze weg? Is ze op de vlucht? De kleuren die voor de cover gebruikt zijn vind ik erg mooi en ik zou het boek dan ook gelijk oppakken.

Het verhaal
Alice haar dominante man Philip runt een uitvaartbedrijf op Happy Hunters Island, het eiland met een hechte gemeenschap. Philip is een prominent figuur op het eiland. Maar thuis is het echt geen lieverdje, hij geeft Alice medicijnen waardoor ze veel slaapt en suf is. Alice heeft dan ook moeite om zich het verleden te herinneren. Toch merkt ze heel langzamerhand dat er vreemde dingen gebeuren die niet kloppen. Wanneer ze zich niet suf voelt probeert ze op onderzoek uit te gaan en wanneer ze dan ontdekkingen doet beseft ze zich al snel dat ze die liever niet had gedaan.

Mijn mening
Ik zag de oproep van uitgeverij Kabook langskomen om psychologische thriller ‘Jachteiland’ van Lydia van Houten vooruit te lezen en te beoordelen was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Al snel las ik dat Lydia al meer boeken heeft geschreven, oei dacht ik toen gelijk want volgens mij heb ik van deze auteur er ook nog geen een gelezen. De hoogste tijd dus! Verheugd was ik dan ook dat ik door uitgeverij Kabook was geselecteerd om Jachteiland vooruit te lezen en te beoordelen, dank daarvoor!

Wow, wat is Jachteiland een mindfuck! Want wat maakt het hoofdpersonage Alice allemaal niet mee! Het is echt te bizar voor woorden. Alice wordt gedrogeerd en weet soms niet meer wat echt gebeurd is en wat niet. Ze wordt dan ook geplaagd door hallucinaties en nachtmerries.

Het was stil. Donker. Zwart, dat realiseerde ik me ook wel. Ook dat er iets niet klopte. Het was te stil, te lang.

Door de schrijfstijl van Lydia van Houten word ik door Alice meegesleept in alle afschuwelijke ellende die ze mee maakt en merk dat ik af en toe moeite heb met de gruwelijkheden die er allemaal gebeuren! Het ene is nog niet geweest of Alice krijgt alweer wat anders voor haar kiezen pfft. En dan het personage van Philip, maar ook die van een aantal personages in een kleine kring om hem heen, wat die allemaal mogen doen en daarmee wegkomen is echt niet te filmen! Wat een afgrijselijke karakters!

Lydia van Houten zorgt door het gebruik van korte hoofdstukken dat het verhaal vlot leest. Ondanks de vele vreselijke situaties vind ik ‘Jachteiland’ een goede thriller. De auteur brengt mij echt af en toe in verwarring maar hoe Lydia aan het einde de puzzelstukken allemaal in elkaar laat passen vind ik knap bedacht. Het roept nog wel wat vragen op maar daar kan ik zelf lekker verder op door fantaseren.

Ik geef ‘Jachteiland’ 3,5 Sterren.