Fantasy Recensie Young adult

Jageres van Malinda Lo, uitgeverij Dutch Venture Publishing

Cover
De kleuren en de afbeeldingen op de cover vind ik prachtig en nodigen mij uit om de intrigerende achterflap te lezen. Ik hoef niet lang na te denken over de oproep van Dutch Venture Publishing en meld me gelijk aan voor hun blogtour!

Het verhaal
Kaede zit sinds haar elfde op de Academie der Wijzen en wordt na jaren verzocht zich te melden bij de Raad. Kaede betreedt de lange wenteltrap en vraagt zich af waarom ze zich moet melden. Kaede weet natuurlijk dat de zon zich al jaren niet meer schijnt in het koninkrijk waardoor geen enkele oogst succesvol is. Nu komen er steeds meer signalen dat vreemde en vijandige wezens hun mensenwereld bezoeken. Wat willen zij?
Kaede hoort al vrij snel dat niet alleen zij, maar ook de zeventienjarige Taisin is uitgekozen om op reis te gaan naar Tanlili, het is een reis die niet ongevaarlijk is! Tanlili is de plek waar de elfenkoningin woont, hopelijk weet zij meer……
Taisin heeft in de afgelopen jaren flink gestudeerd en is een wijze jonge vrouw die vol magie zit. Kaede is juist haar tegenpool, aards zonder maar iets bovennatuurlijks, waarschijnlijk is dat het waardoor de orakelstenen hen heeft uitgekozen voor deze missie.
Maar is er ook rekening hebben gehouden met het gevoel van Kaede en Taisin? Door de reis komen de dames er achter dat het koninkrijk uiteindelijk maar één jageres nodig heeft om het te redden en wat Kaede en Taisin daar voor moeten doen kan hen voor altijd uit elkaar scheuren!

Wanneer je een beslissing neemt, gaat het er niet om dat je elke mogelijke uitkomst al weet. Het gaat erom dat je weet wat je wilt en dat je een pad kiest dat je in die richting brengt.


Mijn mening
Tot voor kort las ik weinig fantasy boeken maar na het lezen van ‘Jageres’ ben ik om. Het smaakt zeker naar meer. Deze spannende fantasy young adult geschreven door Malinda Lo laat mij wegdromen.
De personages van Kaede en Taisin vind ik erg goed uitgediept. Kaede haar personage vind ik vanaf het begin een stoere en een dappere meid. Dit blijft ze ondanks dat onzekerheid door angst af en toe de kop opsteekt. Taisin verliest zich meerdere keren tijdens een visioen en past magie toe die ze heeft geleerd op de Academie.
Zoals de rollen voor Kaede en Taisin, die voorbestemd lijken te zijn en die tijdens het verhaal steeds duidelijker worden, worstelen de beide dames ook met hun gevoelens. De weg van ontkenning, de onzekerheid maar ook de erkenning dat die liefde er is en het open stellen naar elkaar vind ik mooi verwoord door Malinda Lo.
Daarnaast heeft de auteur een vlotte en beeldende schrijfstijl waardoor ze me op een of andere manier, ook na de verplichte pauzes, want ja er moet ook gewerkt worden, binnen een paar minuten het verhaal weet in te trekken. Het zal toch niet iets bovennatuurlijks zijn? Grapje natuurlijk. Het is wel een feit dat ik tijdens het lezen van ‘Jageres’ de wereld om me heen niet meer hoorde en dat is meestal niet het geval. Na een drukke werkdag vind ik het heerlijk om in alle stilte te lezen maar dit terzijde.
Zoals Malinda Lo het gebruik van magie heeft omschreven maar ook hoe ze het bovennatuurlijke heeft verwerkt in het verhaal zet mij toch ook wel even tot na denken. Natuurlijk is dit allemaal fantasy maar wat als? Heerlijk om na het dichtslaan van het boek nog even in mijn eigen fantasie weg te dromen……

‘Jageres’ krijgt 4 Sterren van mij.